Käänne aikataulutuksessa: Pirkanmaalla voidaan nyt aikaistaa koronarokotuksen toista annosta

Pirkanmaalla voidaan antaa koronarokotuksen toinen annos kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä, jos kunnan rokotetilanne sallii. Näin linjasi Pirkanmaan koronarokotusten koordinaatioryhmä 22.7.2021. Toistaiseksi aikaistaminen onnistuu vain yksittäisissä kunnissa.

THL:n mukaan mRNA-rokotteiden annosten väli on 12 viikkoa ja AstraZenecan rokotteen annosväli 8–12 viikkoa. Paikallisen harkinnan perusteella mRNA-rokotteiden annosväli voidaan kuitenkin lyhentää kahdeksaan viikkoon, jos rokotesaatavuus on hyvä.

Jotkut Pirkanmaan kunnat ovat ilmoittaneet, että ensimmäiseen rokotukseen tulevien määrät ovat vähentyneet ja rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Mikäli kunnassa on vapaita rokotusaikoja ja rokotteita, tehosterokotuksen ajankohtaa voidaan aikaistaa niin, että toisen rokotteen saa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä.

Valtaosassa Pirkanmaan kunnista rokotevälin tiivistäminen ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista, koska niissä ei ole ylimääräisiä rokotteita tai vapaita aikoja.

Kuntien tilanteissa on eroja, ja rokotetilanne saattaa muuttua nopeastikin. Kunnat tiedottavat asiasta itse ja julkaisevat lähiaikoina omissa kanavissaan tietoa tilanteesta.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut