Suomalainen suosikkijuoma valloittaa Yhdysvaltoja – Hartwallin lonkeroa saa nyt myös New Yorkista ja Los Angelesista

Panimoyhtiö Hartwallin legendaarista harmaata eli Hartwall Original Long Drink -lonkeroa voi nyt nauttia muun muassa New Yorkissa ja Los Angelesissa, Hartwallin tiedotteessa kerrotaan.

Panimoyhtiö lanseerasi heinäkuun alussa suomalaisen erikoisuuden kuudessa uudessa Yhdysvaltain osavaltiossa: Kaliforniassa, Georgiassa, New Yorkissa, Connecticutissa, Rhode Islandilla ja Massachusettsissa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensiaskel Yhdysvaltain markkinoille, sillä Hartwallin lonkeroa on pystynyt ostamaan jo viime syksystä lähtien Pennsylvaniassa, Marylandissa, Länsi-Virginiassa ja Washington DC:ssä.

Yhteensä lonkeroa saa siis jo kymmenestä osavaltiosta Yhdysvalloissa.

– Kalifornia ja New York ovat Yhdysvaltojen väkirikkaimmat osavaltiot, joten uusi aluevaltauksemme on merkittävä. Olemme ylpeitä siitä, että pian jo 70-vuotiasta alkuperäistä lonkeroa saa viimeinkin myös Yhdysvalloissa, Hartwallin lonkeroista ja siidereistä vastaava kategoriamarkkinointijohtaja Eeva Ignatius kertoo tiedotteessa.

Markkina-alueen laajentumisen taustalla on lonkeron kasvanut kysyntä. Lonkero kuuluu niin sanottuihin ready-to-drink- eli RTD-juomiin, joka on Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava juomakategoria ja myös ainoa, jonka markkinaosuus kasvoi vuoden 2020 aikana.

Hartwallin yhdysvaltalaisten jakelijoiden mukaan Original Long Drink iskee vahvasti sekä RTD-juomien kasvuun että vallalla olevaan ginibuumiin. Myös juoman maine suomalaisena kansalliserikoisuutena saa sen erottumaan joukosta positiivisesti.

– Markkinoille lanseerataan buumin myötä jatkuvasti uusia RTD-brändejä, mutta Original Long Drink on kategorian klassikko. Se kehitettiin Helsingin olympialaisiin ja sitä valmistetaan yhä alkuperäistä vuoden 1952 reseptiä kunnioittaen, Ignatius kertoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut