Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hommat alalla eivät lopu..." – Alusta asti Tammerfestejä järjestämässä ollut Timo Isomäki jää pois kaupunkifestivaalin taustalta

Näkökulma: Festivaalikonkari on järjestämässä viimeistä Tammerfestiään uudessa normaalissa, jossa moni asia jää pysyväksi.

Monen työn osaaja on joutunut tunnustamaan, että vanhoilla opeilla ei enää pärjää.

Tapahtumajärjestäjillä koko ala, toimintaympäristö ja vaatimukset ovat muuttuneet perusteellisesti.

Vuodesta 2005 Tammerfestin promoottorina toiminut ja kaupunkifestivaalin järjestelyissä ensimmäisestä vuonna 1995 tapahtumasta saakka mukana ollut Timo Isomäki myöntää, että konkarikin on joutunut opettelemaan paljon uutta.

– Terveysturvallisuus on suurin muutos. Käsidesit sekä alueen siisteyteen ja pintojen desinfiointiin satsaaminen tulevat varmasti jäämään.

Isomäki on tänä kesänä mukana 11 Nelonen Median Liven festivaalin kasaamisessa.

– Ala on kärsinyt paljon. Keväällä alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Tässä on nyt viides viikko festivaaleja käynnissä ja se on näyttänyt, että tapahtumia voi järjestää turvallisesti.

Hommat alalla eivät lopu, vaan muuttavat muotoaan.

Loppuviikon aikana Tampereella järjestettävä Suomen suurimpana kaupunkifestivaalina tunnettu Tammerfest ottaa pääareenalleen Ratinanniemeen tänä vuonna kuulijoita 80 prosenttia alueen kapasiteetista eli 8000 päivää kohti aiempien vuosien 10 000 sijasta.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden, että tapahtumassa voi olla väljemmin. Järjestäjä tekee kaikkensa sen eteen, että festivaalista voi nauttia terveysturvallisesti. Jokainen yksilö tekee sitten omat valintansa.

Isomäen päävastuualueeseen eli artistien buukkaamiseen korona-ajalla ei ole vielä ollut vaikutusta. Tämän vuoden kiinnitykset olivat käytännössä kaikki väliin jääneeltä vuodelta 2020 siirrettyjä. Esimerkiksi keikka-alan välivuoden vaikutuksia artistien hintatason kehitykseen on vielä vaikea arvioida,

– Vuodesta 2022 tulee tapahtumien suhteen poikkeuksellinen. Uusia tapahtumia on tulossa paljon, mutta toisaalta myös artisteilla on kova halu lähteä keikoilla. Mielenkiintoista nähdä myös se, kuinka paljon omille kiertueilleen lähtevät ulkomaalaiset artistit tulevat Suomeen.

Vuoden 2022 Tammerfestin artistikattaus ei kuitenkaan pyöri päässä. Alkava Tammerfest on Isomäelle näillä näkymin viimeinen. Hän jättäytyy tämän kesän jälkeen pois Nelonen Median Liven promoottorin tehtävistä ja tuottaa jatkossa musiikkitapahtumia oman yhtiönsä Extra Large Musicin kautta.

– Hommat alalla eivät lopu, vaan muuttavat muotoaan. Kesän festariputken ajalle jää toivottavasti nyt vapaa-aikaakin.