Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen ammattikorkeakoulussa alkaa kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus maahanmuuttajille – Tavoite on, että opiskelijat jäävät valmistuttuaan Suomeen töihin

Tampereen ammattikorkeakoulu ottaa yli 500 uutta opiskelijaa tammikuussa 2022 alkaviin opintoihin.

Opintotarjonnan suunnittelussa on huomioitu muun muassa alueelliset työvoimatarpeet sekä sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan alan uudet haasteet.

Syksyn yhteishakuaika korkeakouluihin on 1.–15. syyskuuta 2021.

Alkavia tutkintokoulutuksia on 20, kuudella eri koulutusalalla.

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Metropolia Ammattikorkeakoulu käynnistävät uuden kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen maahanmuuttajille.

Opinnot alkavat englanniksi ilman suomen kielen taitotasovaatimusta. Maahanmuuttajaopiskelijoilla on mahdollisuus opiskella sekä sairaanhoitajaopinnot että tutkinnon vaatima suomen kielen taito opintojen tavoiteajassa. Koulutuksen keskeinen tavoite on, että opiskelijat jäävät valmistuttuaan Suomeen töihin ja työskentelevät sairaanhoitajina suomen kielellä.

Tampereella alkavat päivätoteutuksina biotuotetekniikan insinöörin, sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin, rakennusmestarin sekä sairaanhoitajan AMK-tutkintokoulutukset. Monimuotototeutuksena, esimerkiksi työn ohessa suoritettavaksi, ovat haettavissa sairaanhoitajan ja sosionomin AMK-tutkintokoulutukset ja yhteensä 10 ylempää AMK-hakukohdetta.

Monimuoto-opintoina alkaa kaksi insinöörikoulutusta Pohjois-Pirkanmaalla. Virroilla voi suorittaa metsäinsinöörin AMK-tutkinnon ja Parkanossa konetekniikan AMK-tutkinnon. Parkanon konetekniikan insinöörikoulutus vastaa seutukunnan kasvavaan osaajatarpeeseen ja painottuu tuotteiden suunnitteluun ja koneautomaatioon.

TAMKissa alkaa tammikuussa 10 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joista kaksi on uusia. Älykäs uusiutuva sähköenergiantuotanto on uusi tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto. .

Uusi monialaisen kuntoutuksen ylempi tutkinto-ohjelma antaa valmiuksia asiantuntijatyöhön sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmässä. Koulutuksesta valmistunut voi työskennellä esimerkiksi kuntoutuksen erityisasiantuntijana, kuntoutussuunnittelijana, kuntoutuskoordinaattorina tai kehittämispäällikkönä.

Muita haettavia terveys- ja hyvinvointialan ylempiä AMK-koulutuksia ovat hyvinvointiteknologian ylempi tutkinto-ohjelma, terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma ja dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma. Dataosaamisen ja tekoälyn monialaisessa YAMK-koulutuksessa voi suorittaa myös insinöörin tai tradenomin ylemmän AMK-tutkinnon. Kulttuurialalla on haettavana musiikkipedagogin ylempi tutkinto-ohjelma.