Rescuekoirahoitola ja ekologinen kuljetuspalvelu – Näin Tredun opiskelijat työllistävät itsensä kesäyrittäjinä

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijat saivat tänä kesänä mahdollisuuden hakea kesäyrittäjyysseteliä oman yritystoiminnan käynnistämiseksi.

Ensimmäistä kertaa jaettava seteli herätti suurta kiinnostusta ja rohkaisi opiskelijoita työllistämään itsensä yrittäjinä. Kesäyrittäjyysseteli myönnettiin yhteensä 18 opiskelijalle, joiden NY-yritykset tarjoavat muun muassa valokuvausta, podcastia, tauluja, siivouspalvelua ja rescuekoirien hoitoa.

Kesäyrittäjyysseteliä pilotoidaan Tampereella ensimmäistä kertaa. Projekti toteutetaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen sekä elinkeinopalvelujen ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.

Setelin suuruus on 450 euroa ja se myönnettiin opiskelijalle, joka osallistui Tredussa järjestettävälle Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -kurssille ja perusti oman NY-yrityksen. Kesäyrittäjyyttä on tarkoitus jatkaa ja kehittää Tredussa myös tulevina vuosina.

─ Opiskelijat ovat käyttäneet kesäyrittäjyyssetelin hyvin konkreettisiin asioihin, kuten työvälineiden hankintaan. He ovat miettineet setelin käyttötavan niin, että se hyödyttää yritystä myös pidemmälle tulevaisuuteen. Esimerkiksi rescuekoirahoitola käyttää setelin lattiamaton hankintaa, ettei lattia mene pilalle koirien tassuista. Katse on monilla nuorilla jo tulevaisuuden yrittäjyydessä, ei vain tässä kesässä, toteaa yrittäjyyden koordinaattori Emmi Salminen Tampereen seudun ammattiopistosta tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut