Tärkeä tamperelainen | ”Kerho edustaa syvää yhteyttä” – Vespa on mukana monenlaisessa vapaaehtoistyössä

Vapaaehtoinen: Pekka Vesamäki ajautui motoristiksi siskonsa välityksellä ja tekee nyt kristillisessä moottoripyöräkerho Gospel Ridersissa monenlaista vapaaehtoistyötä.

Moottoripyöräilyä neljätoista vuotta harrastanut Gospel Riders -moottoripyöräkerhon aluevastaava ja jäsensihteeri Pekka ”Vespa” Vesamäki on yllättynyt haastattelusta.

– En todellakaan koe olevani mitenkään erityisen tärkeä. Paitsi tietysti jos ajatellaan siitä näkökulmasta, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja Hänen silmissään jokainen on omassa ainutlaatuisuudessaan tärkeä, pohtii Vesamäki.

Vesamäki kuvailee itseään uskovaksi 64-vuotiaaksi nuoreksi mieheksi. Vesamäki aloitti moottoripyöräharrastuksensa vuonna 2007 ja liittyi samana vuonna Gospel Riderseihin. Kerhoon hän päätyi sisarensa kautta, joka oli motoristi jo ennen Vesamäkeä.

Gospel Riders on suomalainen yhteiskristillinen moottoripyöräkerho, joka perustettiin vuonna 1980. Gospel Riders -moottoripyöräkerholla on 23 alueosastoa ympäri Suomen. Vesamäen mukaan kerho tarjoaa motoristeille mahdollisuuden liittää moottoripyöräily ja kristillinen usko luontevalla tavalla yhteen.

Vuonna 2012 Vesamäestä tuli Tampereen alueen aluevastaava ja kaksi vuotta myöhemmin hän otti vastaan koko moottoripyöräkerhon jäsensihteerin paikan. Aluevastaavana Vesamäki on linkki Tampereen alueen jäsenten välillä sekä Tampereen alueen ja koko kerhon välillä.

– Pyrin monin tavoin tukemaan ja mahdollistamaan alueen toimintaa.

En todellakaan koe olevani mitenkään erityisen tärkeä.

Vesamäen tehtäviin kuuluu esimerkiksi ylläpitää kerhon jäsenrekisteriä yhdessä talousvastaavan kanssa. Hän on ollut kahdesti mukana organisoimassa Gospel Ridersien vuosittaista kokoontumisajoa Message Of Joyta. Vesamäki kertoo myös olleensa mukana vuoden 2015 Euroopan kristittyjen motoristien kokoontumisen EMC Rallyn järjestelytiimissä.

– Kutsuttaessa olemme vierailleet rippikoululeireillä ja lastenleireillä. Olemme olleet myös joissakin hyväntekeväisyystapahtumissa mukana ajeluttamassa lapsia, esimerkiksi Lempäälän seurakunnan useana vuonna järjestämässä Olkkarin Wappu -tapahtumassa.

Kaiken tämän Vesamäki tekee vapaaehtoisesti. Koko Gospel Ridersin toiminta on vapaaehtoista, eivätkä vastuunkantajat saa työstään palkkaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö työ voisi olla todella merkityksellistä. Vesamäki kuvailee työn antaneen hänelle monia tärkeitä ystävyyssuhteita ja unohtumattomia kokemuksia moottoripyöräreissuilta.

Erityisesti Vesamäelle ovat jääneet mieleen kerhoillat, jossa on jaettu vaikeita ja henkilökohtaisia asioita. Niistä keskustellaan yhdessä sekä rukoillaan. Aiheet ovat kuitenkin luottamuksellisia, joten Vesamäki toteaa, ettei voi avata niitä enempää.

Gospel Ridersien tilaisuudet ja kokoontumisajot ovat aina täysin päihteettömiä. Myös Armonkalliolla sijaitsevaan kerhon talliin on tultava selvin päin. Vaikka jäsenyyttä hakevilta odotetaan kiinnostusta moottoripyöriin ja kristilliseen toimintaan, Vesamäki kertoo, että he toivottavat kaikki ovestaan sisään astuneet tervetulleiksi.

– Minulle kerho edustaa syvää ystävyyttä ja yhteyttä, voisi jopa sanoa että toista suurta perhettä. Toivon, että kerhoon kuulumattomille se edustaisi yhteisöä ja sen ihmisiä, joita on helppo lähestyä ja joihin voi luottaa.

Tärkeä tamperelainen

Pekka Vesamäki

Työskenteli 40 vuotta IT-alalla, hiljattain eläköitynyt

Toimii vapaaehtoisena Gospel Riders – moottoripyöräkerhossa

Kotoisin Porista, mutta asunut Tampereella 4-vuotiaasta saakka

Vietti lapsuutensa Messukylässä, jossa vanhemmat pitivät tuotannon kauppaa

Perheeseen kuuluu puoliso, kolme lasta sekä neljä lastenlasta

Harrastuksina muun muassa moottoripyöräily, Gospel Riders, liikunta, videoiden teko esimerkiksi moottoripyöräreissuista sekä äänikirjojen äänittäminen omille lapsenlapsille

Tärkeä tamperelainen -sarjassa Voionmaan koulutuskeskuksen journalismin opiskelijat esittelevät tärkeitä tamperelaisia, jotka tekevät Tampereesta paremman paikan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut