Helteen vaikutusta tämäkin: Tampere odottaa yhä uutta siltaa – "Ainakaan aurinkoisessa hellesäässä siltaa ei valeta"

Santalahden uuden ylikulkusillan valumuotti odottaa yhä valajia. Raitiotieallianssi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Santalahden ylikulkusillan kannen valaminen siirtyy yhä.

Alun perin silta piti valaa 7.–8. heinäkuuta, mutta valua siirrettiin liian kuuman sään takia.

Liian kuumassa ja tuulisessa säässä valu kuivuu liian nopeasti, joka aiheuttaa lujuusriskin sillalle.

– Meillä ei ole tällä hetkellä lukkoon lyötyä valupäivää. Tehtiin tämä ratkaisu, kun sääennusteet näyttävät heinäkuun lopun osalta liian lämpimiltä. Näyttää siltä, että työ venyisi elokuun puolelle, kertoo Raitiotieallianssin tekniikkalajivastaava Rauno Häkkänen YIT:ltä.

Häkkäsen mukaan on mahdotonta antaa yksiselitteistä asterajaa, jossa valu voidaan aloittaa. Santalahti on paikkana erityisen hankala, sillä aurinko porottaa sillalle koko päivän ja myös Näsijärveltä tuleva tuuli kuivattaa valua. Sillan valaminen kestää noin 18–20 tuntia.

– Ainakaan aurinkoisessa hellesäässä siltaa ei valeta, toteaa Häkkänen.

Uudesta ylikulkusillasta tulee yli kaksi kertaa nykyistä leveämpi jalankulun ja pyöräilyn esteetön väylä Rantatien, Paasikiventien ja tulevan raitiotien yli. Uusi silta on enimmillään yli kahdeksan metriä leveä. Sillan Näsijärven puoleiseen kaarteeseen rakennetaan myös erillinen näköalatasanne, josta johtavat teräsportaat Tapahtumapuistoon. Sillalle on varauduttu rakentamaan myöhemmässä vaiheessa myös hissit.

Sillan valmistumiseen saakka Paasikiventien voi ylittää uuteen kohtaan siirrettyä entistä ylikulkukäytävää pitkin sekä esteetöntä kiertoreittiä Paasikivenkadun risteyssillan ja Sahansaarenkadun kautta. Santalahden uuden ylikulkusillan kokonaispituus on lähes 150 metriä, ja se ulottuu Pispalanrinteen puolelta raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut