Katko kännikaahailulle: Sähköpotkulautojen yönopeusrajoitukset astuvat voimaan Tampereen keskustassa viikonloppuna

Sähköpotkulautayhtiöt Voi, TIER ja Lime rajoittavat tänä viikonloppuna omaehtoisesti sähköpotkulautojensa nopeutta yöaikaan kello 00–06 Tampereen keskustassa. Kyseessä on alustavasti noin kuukauden kestävä kokeilu, jonka aikana rajoitusalueilla maksiminopeus on 15 kilometriä tunnissa.

Yhtiöt haluavat selvittää, miten rajoitukset vaikuttavat öisin sattuvien onnettomuuksien määrään. Lisäksi toimijat keräävät tietoa nopeusrajoitusten vaikutuksista käyttäjäkokemukseen.

– Sähköpotkulaudat ovat kätevä, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa liikkua kaupungissa, ja niiden suosio on kasvanut voimakkaasti tänä vuonna. Valitettavasti kuitenkin sairaaloista saatujen tietojen mukaan viikonloppuöisin on tapahtunut monia skuuttionnettomuuksia, joihin on liittynyt alkoholi. Vaikka humalassa ajo on käyttöehtojemme vastaista, emme voi sitä täysin estää. Siksi kokeilemme nyt pilottina nopeuksien rajoittamista viikonloppuöisin, Voin operatiivinen johtaja Reetta Alastalo perustelee tiedotteessa.

Pilottialue rajautuu lännessä Hämeenpuistoon, etelässä Tampereen valtatiehen, idässä Viinikankatuun ja Kalevan puistotiehen sekä pohjoisessa Rantatunneliin ja Kekkosentiehen siten, että myös Tampellan alue on mukana.

Alastalo toivoo, että Suomessa otettaisiin Saksan tapaan käyttöön promilleraja sähköpotkulaudoilla ajaessa.

– Esimerkiksi Saksassa sähköpotkulaudat luokitellaan moottorikäyttöisiksi ajoneuvoiksi, jolloin niiden promilleraja on 0,8. Me Voilla olemme avoimia säätelylle, jos toimenpiteillä voidaan lisätä ihmisten turvallisuutta, Alastalo toteaa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut