Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ratinan muuriin maalataan Tampereen suurin muraali – Kokoa on 700 neliötä ja aiheena on sähkön historia

Ratinanrannan isoon muuriin maalataan noin 700 neliön kokoinen muraali eli seinämaalaus. Se on valmistuessaan Tampereen suurin muraali.

Projektia vetää lastenkulttuuriyhdistys Sirkusrakkauspumpum, ja teoksen toteuttajaksi he valitsivat paikallisia ammattitaiteilijoita, joilla on paljon kokemusta suurten seinämaalausten tekemisestä.

Maalaus tehdään julkiseen tilaan, joten se tulee olemaan kaikkien ihasteltavissa.

Teoksen aiheena on sähkön historia. Vuonna 1888 Tampereen kaupungin oma sähkölaitos valaisee ensimmäistä kertaa kaupunkia. Samalla hetkellä maan ensimmäinen kunnallinen sähkölaitos aloittaa toimintansa. Tästä teoksen tarina jatkuu nykyaikaan.

Teos on tarkoitus myös valaista.

Teoksen tilaajina ovat Tampereen Sähkölaitos, Tampereen Sähköverkko ja Tampereen VERA. Taustalla on Sähköverkon ja Sirkusrakkauspumpumin pitkään jatkunut yhteistyö jolla nyt mahdollistetaan ammattitaiteilijoille töitä vaikean korona-ajan jälkeen. Projektia sponsoroi Tikkurila.

Muraalin suunnittelu käynnistettiin jo keväällä yhdessä Sähkölaitoksen kanssa, ja maalaaminen aloitettiin heinäkuun puolessa välissä. Seinämaalaus valmistuu heinäkuun loppuun mennessä.

Loppukesästä muraaliprojektista vetovastuussa oleva graffititaiteilija Tomi Lastunen maalaa myös lähistöllä olevia sähkönjakokaappeja samalla teemalla ja värimaailmalla.

Seinämaalausta toteuttavat Hermann Sebastian Schultz, OCTO, ja Tomi Lastunen, jotka ovat kaikki Tampereella syntyneitä, sekä Tampereella asuvia kuvataiteilijoita.