Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere uskoo saavuttavansa 80 prosentin koronarokotuskattavuuden heinäkuun loppuun mennessä – "Nyt me kaipaamme erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia rokotettaviksi"

– Meillä on kapasiteettia rokottaa tamperelaiset niin, että tavoiteltu 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollinen heinäkuun loppuun mennessä. Nyt me kaipaamme erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia rokotettaviksi, joko ajanvarauksen tai useamman walk in -rokotuspisteen kautta. Valitettavasti tilanne on nyt se, että koronatartunnat ovat viimeiset kolme viikkoa olleet kovassa kasvussa, siksikin rokotusten ottaminen olisi juuri nyt ensiarvoisen tärkeää, sanoo Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio tiedotteessa.

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kela-kortti. EU-kansalaiset voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

Tampereella rokotuskattavuus on tällä hetkellä ensimmäisen rokotteen osalta 63,1 prosenttia (tilanne 15.7.) ja toisen rokotteen osalta 22 prosenttia.

Rokotusyksiköiden aukioloajat kannattaa tarkistaa osoitteesta tampere.fi, sillä joitakin muutoksia on jo ensi viikolle tiedossa. Elokuussa rokotuspaikkoihin tulee myös merkittävämpiä muutoksia, sillä Ratinan rokotusyksikkö on suljettu suurimman osan elokuusta.