Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”En keksinyt syytä olla pyrkimättä” – Voiko liikunnasta vastaava apulaispormestari olla myös Superpesis-joukkueiden nokkamies? Tätä Matti Helimo pohtii kaupungin lakimiesten kanssa

Matti Helimosta on tulossa Tampereen seuraava sivistyspalveluiden palvelualueen apulaispormestari. Tampereen vihreä valtuustoryhmä päätti asiasta viime viikolla. Pormestarikoalition paikkajakosopimuksen mukaan sivistyspalveluiden apulaispormestarius menee vihreille.

Helimo on 44-vuotias toisen kauden kaupunginvaltuutettu, joka on edellisellä kaudella toiminut sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana.

– Olen kutsumusammatiltani opettaja, harrastanut liikuntaa, kulttuuria ja seuratoimintaa koko elämäni ja vielä levyttänyt. Tässä on niin paljon elämäni intohimon aiheita samassa paketissa, etten keksinyt syytä olla pyrkimättä tehtävään, perustelee Helimo.

Sivistyspalveluiden apulaispormestari vastaa sivistys-, kasvatus-, koulutus-, kulttuuri- ja liikunta-asioista.

– Tampereella haluamme parantaa pitovoimaa eli pitää valmistuneet nuoret osaajat kaupungissa. Nämä ovat juuri niitä palveluita, jotka sen ratkaisevat.

Helimo on työskennellyt vuodesta 2017 julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon pääluottamusmiehenä Kangasalla, jossa hänellä on myös luokanopettajan virka.

Helimo on ollut kuluneen kesän aikana paljon julkisuudessa pesäpalloseura Manse PP Edustus ry:n puheenjohtajana, jossa hän on toiminut keskeisenä taustavaikuttajana seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden nousussa maan kärkikastiin ja Kaupin pesäpallostadionhankkeessa.

– Keskustelen jatkamisen mahdollisuudesta vielä kaupungin lakimiesten kanssa. Apulaispormestarina painopiste on lasten ja nuorten liikunnassa, eikä edustuspesäpallo saa suoraa tukea kaupungilta. Työtaakkakin vähenee, sillä lukkari Juha Puhtimäki jatkaa työtä seuralle vielä kauden päätyttyä.

Sen sijaan paikkansa opettajien ammattijärjestön OAJ Pirkanmaan puheenjohtajana Helimo aikoo jättää.

Helimo on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja asuu perheineen Tahmelassa.