Näin jakautuvat Pirkanmaan viime viikon 149 tartuntaa – Karanteenissa viime viikolla yli 700, EM-kisatuliaiset 44:llä, muutama tartunta myös kaksi rokotetta saaneille

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 149 koronatartuntaa.

Tapauksista saatiin jäljitettyä 83 prosenttia.

Tartunnan saaneista vain kolme prosenttia oli saanut täyden rokotesarjan ja 96 prosenttia oli joko kokonaan rokotettamattomia tai vain yhden rokoteannoksen saaneita.

Asiasta tiedotti Tays tiistaina.

Nousevista tartuntaluvuista huolimatta sairaalahoitoon on joutunut vain yksittäisiä koronapotilaita. Koronaan liittyvä sairaalahoidon kuormitus on keventynyt kevääseen verrattuna.

Jäljitetyistä tartunnanlähteistä merkittävin oli perhepiirissä tai kumppanilta saadut tartunnat, joita oli 36 tapausta sekä sukulaisen tai ystävän tapaaminen, joista tuli 26 tartuntaa.

Ravintoloista ja baareissa syntyi 14 tartuntaa, myös yksityisiin juhliin liittyi 14 tartuntaa. Ulkomaan matkailuun liittyviä tartuntoja syntyi yhteensä 16, näistä 2 oli EM-kisatartuntoja.

Yleisötapahtumiin liitettiin 5 tapausta. Työpaikoilla ja harrastuksissa tuli vain yksittäisiä tartuntoja, päiväkodeissa ei yhtään.

Kaiken kaikkiaan Pirkanmaalla on syntynyt toistaiseksi yhteensä 44 Venäjän kisaturismiin liittyvää tartuntaa.

Viime viikon tartunnat painottuvat 20–29-vuotiaiden ryhmään, ja yli puolet kaikista tartunnoista on tässä ikäryhmässä. 70 vuotta täyttäneiden tartunnat ovat yksittäisiä.

Viime viikolla Pirkanmaalla asetettiin karanteeniin yli 700 henkilöä. Luku on noussut edellisviikkoihin verrattuna. Nousua selittää tartunnan saaneiden lukumäärän kasvun lisäksi erilaisten kokoontumisten lisääntyminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut