Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tays: Koronatilanne kehittynyt huonompaan suuntaan, ilmaantuvuus noussut – "Avautuva yhteiskunta tarkoittaa kansalaisten suurempaa omavastuuta"

Koronaepidemian tilanne on kehittynyt Pirkanmaalla huonompaan suuntaan, tiedottaa Tays tiistaina.

Tästä huolimatta tartunnanlähde pystytään jäljittämään edelleen hyvin ja sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on vähän.

Koronan ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on noussut ja oli viime viikon päättyessä 46 tapausta 100 000 asukasta kohden. Viime viikon aikana positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 2,3 prosenttia.

– Edelleen korostan maskien, turvavälien, ja käsi- ja yskimishygienian merkitystä. Testiin kannattaa hakeutua herkästi, jos on hengitystieinfektion oireita. Rokotukset etenevät, mutta koronapandemia ei ole vielä ohi. Avautuva yhteiskunta tarkoittaa kansalaisten suurempaa omavastuuta, toteaa apulaisylilääkäri Reetta Huttunen Taysin tiedotteessa.

Rokotteita on tarjolla kaikille 16 vuotta täyttäneille ja 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Rokotus kannattaa priorisoida, jotta voimme jatkossakin elää avoimessa yhteiskunnassa. Kaksi rokotetta suojaa parhaiten taudin vakavalta muodolta.

Pirkanmaan epidemiatilanteen vaiheesta päättää alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki. Se kokoontuu seuraavan kerran 20. heinäkuuta.