Ratikka valtaa uuden alueen tällä viikolla... mutta ensin vain yöllä – Näin koeajot etenevät

Tampereen ratikka pääsee ensimmäistä kertaa Hatanpään valtatielle, kun yölliset koeajot alkavat.

Ensimmäiset koeajot Hämeenkadun ja linja-autoaseman välisellä rataosuudella tehdään yöaikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 13.–14. heinäkuuta.

Koeajoja jatketaan yöaikaan vielä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Perjantaina 16. heinäkuuta ratikan voi bongata Hatanpään valtatiellä päiväaikaan.

Ensimmäisenä yönä tehdään jo liikennöintinopeuden mukaisia ajoja ja testataan rataa kahdella vaunulla yhtä aikaa. Raitiotien ja sen järjestelmien testaukset kestävät alueella heinäkuun loppupuolelle. Tampereen Ratikan koeliikenne ja koulutusajot jatkuvat normaalisti jo käyttöönotetuilla alueilla aina 9. elokuuta saakka, jolloin raitioliikenne käynnistyy kaikilla rataosuuksilla.

–Tampereen Ratikka-aika on lähellä huipennustaan, kun aloitamme koeajot viimeisellä uudella alueella. Linja 1:en käyttöönotto on nyt käsillä ja sen jälkeen pääsemme aloittamaan liikenteen kaikilla osuuksilla 9. elokuuta, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee tiedotteessa.

– Rakentaminen ja käyttöönotto ovat edenneet upeasti etuajassa. Koeliikenteen sujumista seuratessa on ollut myös mahtavaa nähdä, kuinka tamperelaiset ovat jo ottaneet ratikan omakseen. Koko liikenteen aloitus on lähellä, ja koska koronatilanne on Pirkanmaalla helpottanut, päästään ratikkaa juhlimaan livetapahtumalla 8. elokuuta, Sirviö jatkaa.

Koeajoalueilla liikutaan ensin hitaalla, noin viiden kilometrin tuntinopeudella, ja liikenteen sujumista turvataan liikenteenohjaajilla. Ensimmäisenä yönä testataan myös jo varsinaista liikennöintinopeutta, joka Hatanpään valtatiellä on enimmillään 30 kilometriä tunnissa. Lisäksi rataa koeajetaan kahdella vaunulla yhtä aikaa.

Samalla viikolla koeajojen kanssa Hatanpään valtatiellä tehdään öisin ajoratojen loppuasfaltointeja. Liikenteenohjaajat turvaavat liikennettä sekä koeajojen että asfaltointitöiden osalta. Asfaltointien vuoksi liikennettä on ohjattu kiertoreiteille ja autoliikenteelle on kaistamuutoksia. Tielläliikkujien tulee kulkea ensisijaisesti liikenteenohjaajien opasteiden mukaisesti, myös silloin, kun liikennevalot ovat päällä. Liikenteenohjaajien opastuksen päätyttyä alueella noudatetaan raitiotiealueen liikennesääntöjä ja valo-opasteita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut