Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät valitsi apulaispormestariehdokkaakseen pesäpallon ja opettajien taustavaikuttajan

Tampereen vihreä valtuustoryhmä valitsi perjantaina kokouksessaan ehdokkansa sivistyspalveluiden palvelualueen apulaispormestariksi.

Apulaispormestariehdokkaaksi valittiin Matti Helimo.

Pormestarikoalition paikkajakosopimuksen mukaan sivistyspalveluiden palvelualueen apulaispormestarius menee vihreille.

Helimo on 44-vuotias toisen kauden kaupunginvaltuutettu, joka on edellisellä kaudella toiminut sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana sekä konsernijaoston jäsenenä. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri, ja asuu perheineen Tahmelassa.

– Nöyrän kiitollisena Vihreän valtuustoryhmän luottamuksesta ja innokkaana lähden uuteen tehtävään. Sivistyspalveluiden palvelualue on todella tärkeä osa Tampereen palvelukokonaisuutta. Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyessä hyvinvointialueille, tulee sivistyspalveluista suurin osa kunnan tehtäviä. Sivistys, kasvatus, koulutus, kulttuuri ja liikunta ovat Vihreille erittäin tärkeä kokonaisuus. Hyvällä yhteistyöllä koalition kesken lähdemme motivoituneina toteuttamaan pormestariohjelman hyviä kirjauksia, Helimo sanoo tiedotteessa.

Helimo on muun muassa pesäpalloseura Manse PP Edustus ry:n puheenjohtaja, jossa hän toiminut merkittävänä taustavaikuttajana Manse PP:n nousussa maan kärkikastiin sekä naisissa että miehissä. Helimo on lisäksi opettajien ammttijärjestö OAJ Pirkanmaan puheenjohtaja.

Hän on työskennellytvuodesta 2017 Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n pääluottamusmiehenä Kangasalla, jossa hänellä on myös luokanopettajan virka.