Monilahjakkuus Holmala iskee nyt laajasti! – "Tampere on selkeästi Suomen rockpääkaupunki, jossa muusikot ovat kavereita eikä kilpakumppaneita"

Monilahjakkuus: Vesa Holmalalle taide on leikkiä ja luovuutta. Niiden avulla tamperelaiselta syntyy teoksia, jotka koskettavat ihmisten sieluja.

Vesa Holmala ei anna periksi hankalille ajoille, vaan hänen luova työnsä jatkuu. Saara Partanen

Markku Makkonen

Vesa Holmala on rikastuttanut tamperelaista musiikkielämää pian 15 vuotta.

Nro.83-yhtyeen myötä laulaja-kitaristi päätyi lavoille ja levyille ja sai kokemusta ja laajuutta ilmaisuunsa.

– Vuoden 2021 singlet ovat enemmän singer-songwriter-kamaa, eikä niin bändivetoista. Vaihtelu virkistää, Holmala kertoo.

Nro.83:n jälkeen artisti on ehtinyt julkaista kaksi pitkäsoittoa Holmala-yhtyeensä kanssa. Bändissä vaikuttaa niin ikään tuttuja tamperelaisia soittajia.

– Tampere on selkeästi Suomen rockpääkaupunki, jossa muusikot ovat kavereita eikä kilpakumppaneita.

– Muusikoiden kesken vallitsee aito kannustava meininki. Oluttuoppi maistuu samalta, onko myynyt platinaa vai lätinää. Jokainen otetaan vastaan sellaisena kuin on, Holmala toteaa tyhjentävästi.

Jokainen otetaan vastaan sellaisena kuin on.

Aiempaa vähäeleisempi Holmala aikoo joka tapauksessa pistää markkinoille kolmannen albuminsa, kun maailma on päässyt koronakurimuksen herraksi.

– Se on määrä julkaista joko vuonna 2022 tai 2023 riippuen vallitsevan pandemiatilanteen aiheuttamista vaikutuksista, Holmala lupaa.

Keikkakaipuuseen Holmalalle on luvassa lohtua ainakin Yo-talolla marraskuussa, kun hän esiintyy samalla lavalla Dingon kanssa.

– Kyseistä keikkaa odotan innolla, koska kotiyleisö on paras yleisö. Esiintyminen antaa minulle samaa kuin valokuvataiteeni: pääsen koskettamaan musiikkini kautta ihmisten sieluihin ja jakamaan sen tunnelman paikan päällä heidän kanssaan, Holmala fiilistelee.

Holmalan Pultsiphoto-nimen alle koostettu valokuvauskokonaisuus on herättänyt ihmisissä ihailua.

– Pidän erityisesti urbaanista katukuvauksesta ja portrait-kuvat ovat vahvuuteni. Tämä johtuu siitä, että pidän aidoista kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa.

– Arvostan hetkiä, jotka saan jakaa kuvattavana olevan henkilön kanssa, vaikken edes tuntisi häntä entuudestaan. Pyrin luomaan avoimen ja turvallisen ilmapiirin, jotta kuvattavan oikea persoona välittyisi kameralle, Holmala sanoo.

Pultsiphotolle on lähitulevaisuudessa suunnitteilla kaksi näyttelyä.

Ensimmäinen on syksyllä 2021 Tampereen Pääkirjasto Metsossa ja toinen vuonna 2022 Helsingissä Rajala-galleriassa Postitalossa.

Vesa Holmala

ikä: 34

ammatti: muusikko, valokuvaaja

voitti juuri Suomen Eisa Maestro -valokuvauskilpailun

facebook.com/ pultsiphoto

www.holmala.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut