Ratikka palaa taas koeajoaikaan – Uudella alueella aloitetaan kävelyvauhdilla

Ratikat pääsevät nyt näille kiskoille. Raitiotieallianssi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Hatanpään valtatiellä tehdään ensi viikolla ensimmäisiä koeajoja yöaikaan Hämeenkadun ja linja-autoaseman välillä. Alueella tehdään myös asfaltointeja.

Hatanpään valtatien ratainfran testaamiseen liittyvät koeajot alkavat tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 13.–14. heinäkuuta.

– Koeajojen eteneminen ja aikataulu on soviteltu yhteen asfaltointityömaan kanssa. Autoliikenne sekä jalankulku ja pyöräily varmistetaan liikenteenohjaajilla, jotta sekä työt että koeajot saadaan tehtyä suunnitellusti ja turvallisesti. Toivomme, että koeajoja ei pyrittäisi seuraamaan paikan päältä vaan Raitiotieallianssin ja Tampereen Ratikan kanavista, Raitiotieallianssin projekti-insinööri Petra Brunnila kertoo Raitiotieallianssin tiedotteessa.

Raitiotieallianssi arvioi koeajoissa muun muassa raiteiden, vaihteiden ja ajolankojen ajettavuutta. Testien aikana tarkistetaan myös liikennemerkkien, liikennevalojen ja opastimien sekä liittymien ja suojateiden näkyvyyttä. Lisäksi säädetään liikennevaloja ja testataan liikennöintinopeuden sallimaa ajonopeutta sekä vaihteenohjausta. Kun koeajot ja niissä mahdollisesti esiin tulevat muutostarpeet saadaan päätökseen, ovat Hatanpään kaikki raitiotietyöt valmiit.

– Ajonopeus koeajoissa on ensin enimmillään viisi kilometriä tunnissa. Kun nämä ns. hitaat koeajot on saatu valmiiksi, ajamme samana yönä myös rataosuuden liikennöintinopeuden mukaisia ajoja, joissa nopeus on enimmillään 30 kilometriä tunnissa. Tavoite on koeajaa ensimmäisenä yönä myös kahdella vaunulla yhtä aikaa.

Asfaltointeja tehdään sunnuntai-illasta 11. heinäkuuta alkaen öisin Hatanpään valtatien molemmin puolin, Verkatehtaankadun ja linja-autoaseman välillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut