Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere-talossa jättiremontti korona-aikana – Uusilla valoilla biljoona värisävyä, katolle isompi aurinkovoimala ja vessoja uusiksi

Tampere-talo teki mittavia uudistuksia koronasulun aikana. Ison salin valaistus ja talon saniteettitilat uusittiin ja aurinkovoimalan laajennus on rakenteilla.

Tampere-talo ja sen omistaja Tampereen kaupunki ovat käyttäneet koronasulun ajan tehokkaasti tekemällä merkittäviä toiminnallisia ja kestävän kehityksen uudistuksia talossa.

Ison salin yleisvalaistus uusittiin kokonaisuudessaan ja Ison salin katolle on rakenteilla aurinkovoimalan kolmas lisäosa. Lisäksi Tampere-talon pääaulan naisten saniteettitilat on täysin uudistettu.

Tampere-talo on kiinteistönä Suomen ensimmäinen hiilineutraali kongressi- ja konserttikeskus.

Tampere-talon Ison salin valaisinsaneeraus tehtiin Tampereen kaupungin tuella hiljaista korona-aikaa hyödyntäen.

Uusia valaisimia on hieman alle 300, ja yhteensä ne pystyvät tuottamaan yli biljoona eri sävyä. Toteutus on saanut osakseen merkittävää huomiota kansainvälisesti, kun valaisimien hollantilainen valmistaja Elation Professional on nostanut sitä esille omissa kanavissaan.

– Yleisvalaisun investointi on konaisuudessaan mittava ja se haluttiin tehdä huolella, kokeilujen kautta ja yhdessä ammattitaitoisen tiimin kanssa. Lopputuloksena on Suomen hienoin konserttisali, kommentoi Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen Tampere-talon tiedotteessa.

Hiilineutraali talo vahvistaa myös oman uusiutuvan energian tuotantoaan kuluvan vuoden aikana, kun Ison salin katolle rakentuu uusi aurinkovoimalan osa.

Voimala on Tampere-talo Oy:n itse kustantama ja siihen on saatu Business Finlandin myöntämää energiatukea. Uusi voimala tuplaa aikaisempien vaiheiden yhteenlasketun energiatuotannon ja sen tuotto-odotus on 60,9 megawattituntia vuodessa. Uuden voimalan valmistuessa rakennuksen katoilla on kaikkiaan 514 aurinkosähköpaneelia. Aurinkosähkö tuottaa myös kasvuajan pidennystä talon kattopuutarhan kasvihuoneelle.

– Uuden aurinkovoimalakokonaisuuden vuosittainen sähköntuotto vastaa noin yhden kuukauden kulutustamme, ja loput sähköt saamme uusiutuvana lähienergiana Tammerkoskesta, toteaa Tampere-talon kiinteistöstä ja sen vastuullisuudesta alusta lähtien vastannut kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Marko Koivisto tiedotteessa.

Ensimmäisen koronakesän aikana Tampere-talossa tehtiin remontti, jossa uudistettiin pääaulan naisten saniteettitilat katosta lattiaan. WC-tilojen kapasiteetti tuplattiin ja toiminnallisuuteen kiinnitettiin paljon huomiota. Uusi tila soveltuu tarvittaessa muutettavaksi sukupuolineutraaliksi. Talossa on jo ennestään sukupuolineutraaleja saniteettitiloja.