Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TAMKin uudet opiskelijat valittu, joka neljäs pääsi – Seuraavat hakumahdollisuudet jo syksyllä

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä 2440 uutta opiskelijaa.

Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä elokuun alkuun saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Kevään toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu: hakijoita oli kaikkiaan 18 487, heistä ensisijaisia hakijoita 7647. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin yhteensä 1776, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa tutkintokoulutukseen.

Elokuussa aloittavista opiskelijoista 1572 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 204 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Valtion lisätalousarvion turvin TAMK sai koulutuksiinsa 75 uutta aloituspaikkaa syksylle 2021. Lisäpaikat tulivat sairaanhoitajan, sosionomin, tradenomin, tietojenkäsittelyn ja rakennusmestarin koulutuksiin.

TAMKiin voi hakea opiskelemaan myös avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Kevään 2021 siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittiin yhteensä noin 240 opiskelijaa.

Haku avoimen AMKin polkuopintoihin alkaa pääsääntöisesti heinä-elokuun vaihteessa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Seuraavat TAMKin siirto- ja avoimen väylän haut ovat 1.–15. lokakuuta. Hakukohteet kesän aikana.

Seuraava valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on 1.–15. syyskuuta TAMKilla on syksyn haussa 20 hakukohdetta kuudella koulutusalalla ja yhteensä yli 500 aloituspaikkaa.

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa kampuksilla

Suomenkielisten ohjelmien uudet opiskelijaryhmät aloittavat opintonsa elokuussa TAMKin kampuksilla järjestettävillä orientaatioilla, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan uuteen opiskeluympäristöönsä ja opiskelukavereihin mahdollisimman hyvin. Orientaatioviikot toteutetaan terveysturvallisuus huomioon ottaen ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

Kaikki kevään yhteishauissa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain.

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 16. heinäkuuta kello 15.00. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2. elokuuta kello 15.00.