Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Riikka Purra tavoittelee perussuomalaisten puheenjohtajuutta – asetti heti yhden kynnyskysymyksen hallitusyhteistyölle

Kirkkonummelainen kansanedustaja Riikka Purra kertoo tavoittelevansa perussuomalaisten puheenjohtajuutta.

Perussuomalaiset valitsee Jussi Halla-aholle seuraajan puoluekokouksessa elokuun puolivälissä.

– Olen edeltävät vuodet saanut työskennellä joko lähellä perussuomalaisten puheenjohtajistoa tai puheenjohtajistossa. Tiedän, mitä työ vaatii ja kuinka paljon. Minulla ei ole harhakuvitelmia, enkä näe minkäänlaista valtaromantiikkaa koskien puheenjohtajan tehtävää, Purra sanoi pitämässään tiedotustilaisuudessa.

– Mikäli minut tehtävään valitaan, tulen jatkamaan tätä samaa, mitä olen tähän astikin tehnyt, tosin korkeammalla profiililla.

Purran mukaan puheenjohtajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on puolueen eheyden varmistaminen.

– Tämä ei tarkoita sitä, että kaikkien tulee olla kaikista asioista samaa mieltä, vaan sitä, että kaikki voivat toimia yhteisen perussuomalaisuuden alla ja olla tärkeimmistä asioista riittävän samaa mieltä, hän kertoo.

Purra toteaa, että vuonna 2017 puolue ja kenttä olivat jakautuneita ennen puoluekokousta.

– Nyt ne eivät ole. On ymmärryksen puutetta väittää, että perussuomalaisissa olisi merkittäviä jakolinjoja sen paremmin eliitin ja kentän kuin minkään muunkaan erottelun perusteella tai että näillä olisi joitakin omia ehdokkaitaan.

Purra kertoo, että perussuomalaisten politiikkaa ei ohjaa hallitushinku.

– Mutta ei ohjaa oppositiohinkukaan. Hallitus on paikka edistää konkreettisia poliittisia tavoitteita, ja oppositio on ehkä paikka kertoa niistä ja hakea niille tukea ja kannatusta.

Purran mukaan perussuomalaiset on valmis osallistumaan sellaiseen hallitukseen, jossa se voi edistää tavoitteitaan.

– Eniten eroamme muista puolueista maahanmuuttopoliittisten kantojen suhteen. Mikäli se on minusta kiinni, perussuomalaiset ei koskaan osallistu hallitukseen, jossa se ei merkittävästi onnistuisi tiukentamaan suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa.

– Te toimittajat usein kysytte meiltä, minkä puolueiden kanssa me olisimme valmiita hallitukseen. Voisitte joskus vaihtelun vuoksi kysyä muilta puolueilta, olisivatko ne valmiita hallitukseen, joka merkittävästi tiukentaa suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Riikka Purra on kirkkonummelainen kansanedustaja ja perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja.

Purra nousi eduskuntaan vuonna 2019. Ennen kansanedustajaksi tuloa hän työskenteli poliittisena suunnittelijana. Purra on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Puheenjohtajakisaan ovat aiemmin ilmoittautuneet tamperelainen kansanedustaja Sakari Puisto ja lohjalainen kaupunginvaltuutettu Ossi Tiihonen.