Tampereella aloittaa jälleen uusi festivaali. Laikunlavalla maksuttomia konsertteja – "Maalaavat vivahteikkaan kuvan suomalaisuudesta ja maamme rikkaasta musiikkihistoriasta"

Laikunlavaa laitetiin keskiviikkona festivaalikuntoon. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Uusi kolmipäiväinen festivaali G Livefest järjestetään torstaista lauantaihin G Livelab Tampereella ja Laikunlavalla.

G Livelabin sisätiloissa teemakeikoilla esiintyvät Värttinä, Anssi Tikanmäki Orchestra, Mikko Joensuu, Herd & Aili Ikonen, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Honey B & T-Bones.

Festivaaleilla on luvassa myös maksuttomia konsertteja Laikunlavalla, jonka ympäristössä voi nauttia festivaalin ruoka- ja juomatarjonnasta. Festivaali on ikärajaton ja esteetön ja järjestetään rajoitetulla kapasiteetilla terveysturvallisuus etusijalla.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarelan mukaan G Livelab ja Laikunlava muodostavat erinomaisen ympäristön pienimuotoiselle festivaalille, koska alue sijaitsee keskellä kaupunkia ja koko tapahtumainfrastruktuuri on siellä valmiina.

– Ajatus kotimaisiin klassikkoalbumeihin keskittyvästä teemafestivaalista syntyi Anssi Tikanmäki Orchestran Maisemakuvia Suomesta -konsertin ympärille. Halusimme tuoda tuon klassikkoteoksen G Livelabiin, ja lähdimme pohtimaan, mitä muita kotimaisia albumikokonaisuuksia olisi hienoa kuulla Suomen parhaaksi palkitun musiikkiklubin laadukkaissa puitteissa, kertoo Saarela tiedotteessa.

– Pyörittelimme kymmeniä kotimaista musiikkikenttää mullistaneita levytyksiä ja mukaan valikoitui muun muassa Mikko Joensuun upea Amen-trilogia, Kaija Kärkisen ja Ile Kallion ysäriklassikko Sade sekä Värttinän läpimurtoalbumi Oi Dai. Festivaaleille buukkaamamme artistit ja teemakonsertit maalaavat vivahteikkaan kuvan suomalaisuudesta ja maamme rikkaasta musiikkihistoriasta, jatkaa G Livelab Tampereen vastaava tuottaja Jaani Haapasalo tiedotteessa.

Maksullisten sisäkeikkojen lisäksi G Livefest tarjoaa maksuttomia konsertteja G Livelabin vieressä Kirjastonpuistossa sijaitsevalla Laikunlavalla, jossa esiintyvät Antero Lindgren, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Mikko Löytty & Viides Vuodenaika, VIMMA, Syskofrenia ja Jahnukaiset.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut