Tampereella aloittaa jälleen uusi festivaali. Laikunlavalla maksuttomia konsertteja – "Maalaavat vivahteikkaan kuvan suomalaisuudesta ja maamme rikkaasta musiikkihistoriasta"

Uusi kolmipäiväinen festivaali G Livefest järjestetään torstaista lauantaihin G Livelab Tampereella ja Laikunlavalla.

G Livelabin sisätiloissa teemakeikoilla esiintyvät Värttinä, Anssi Tikanmäki Orchestra, Mikko Joensuu, Herd & Aili Ikonen, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Honey B & T-Bones.

Festivaaleilla on luvassa myös maksuttomia konsertteja Laikunlavalla, jonka ympäristössä voi nauttia festivaalin ruoka- ja juomatarjonnasta. Festivaali on ikärajaton ja esteetön ja järjestetään rajoitetulla kapasiteetilla terveysturvallisuus etusijalla.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarelan mukaan G Livelab ja Laikunlava muodostavat erinomaisen ympäristön pienimuotoiselle festivaalille, koska alue sijaitsee keskellä kaupunkia ja koko tapahtumainfrastruktuuri on siellä valmiina.

– Ajatus kotimaisiin klassikkoalbumeihin keskittyvästä teemafestivaalista syntyi Anssi Tikanmäki Orchestran Maisemakuvia Suomesta -konsertin ympärille. Halusimme tuoda tuon klassikkoteoksen G Livelabiin, ja lähdimme pohtimaan, mitä muita kotimaisia albumikokonaisuuksia olisi hienoa kuulla Suomen parhaaksi palkitun musiikkiklubin laadukkaissa puitteissa, kertoo Saarela tiedotteessa.

– Pyörittelimme kymmeniä kotimaista musiikkikenttää mullistaneita levytyksiä ja mukaan valikoitui muun muassa Mikko Joensuun upea Amen-trilogia, Kaija Kärkisen ja Ile Kallion ysäriklassikko Sade sekä Värttinän läpimurtoalbumi Oi Dai. Festivaaleille buukkaamamme artistit ja teemakonsertit maalaavat vivahteikkaan kuvan suomalaisuudesta ja maamme rikkaasta musiikkihistoriasta, jatkaa G Livelab Tampereen vastaava tuottaja Jaani Haapasalo tiedotteessa.

Maksullisten sisäkeikkojen lisäksi G Livefest tarjoaa maksuttomia konsertteja G Livelabin vieressä Kirjastonpuistossa sijaitsevalla Laikunlavalla, jossa esiintyvät Antero Lindgren, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Mikko Löytty & Viides Vuodenaika, VIMMA, Syskofrenia ja Jahnukaiset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut