Yli 32 000 haki, 3400 pääsi: Tampereen yliopisto oli Suomen suosituin – Nämä olivat suosituimmat hakukohteet

Tampereen yliopistoon on valittu lähes 3 400 uutta opiskelijaa.

Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 32 281.

Hakijamäärältään Tampereen yliopisto oli Suomen suosituin.

Tampereen yliopiston suosituimpia hakukohteita kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Suomenkielisissä koulutuksissa aloittaa syksyllä noin 3400 opiskelijaa. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 800 englanninkielisiin koulutuksiin hakenutta sai opiskelupaikan jo aikaisemmin keväällä.

Tampereen yliopistoon voi päästä opiskelemaan myös näyttöreitin tai avoimen yliopiston opintojen perusteella. Tänä syksynä Tampereen yliopistolla opintonsa aloittaa 213 näyttöreitin tai avoimen väylien kautta valittua opiskelijaa. Vaihtoehtoisten valintatapojen kautta hyväksyttyjen määrä kasvoi hieman viime vuodesta.

– Jos opiskelupaikka jäi tällä kertaa saamatta, tarjoavat avoimen yliopiston opinnot hyvän vaihtoehdon omaa alaansa etsiville tai tutkinto-opintoihin tähtääville, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Kaisa Keskitalo Tampereen yliopiston tiedotteessa.

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 16. heinäkuuta kello 15.00 mennessä.

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikot elokuun lopussa toteutetaan pääsääntöisesti kampuksilla terveysturvallisuus huomioon ottaen. Myös tuutoriryhmät voivat tavata kampuksilla.

Syyslukukausi alkaa opetuksen osalta hybridimallissa, jossa yli 50 hengen luennot ja tilaisuudet järjestetään etätoteutuksena. Harjoitus- ja pienryhmätyöskentely voidaan toteuttaa kampuksilla turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut