Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittelisitko ystävällesi automerkkiä, jolla itse ajat? – Nyt on selvitetty, minkä auton omistajat tekisivät niin

Fiskars on kärjessä Suomen suositelluimmat brändit -listauksessa. jonka julkaisee Yougov Brandindex -sivusto. Listaus kertoo, mitkä yritykset ja brändit ovat hyviä luomaan brändilähettiläitä, eli asiakkaita, jotka suosittelisivat brändiä.

Fiskars sai Suomessa korkeimman pistemäärän, 83,7 prosenttia. Muut suomalaiset kymmenen parhaan joukossa olivat Iittala, joka sijoittui neljänneksi, Verkkokauppa.com seitsemäntenä ja Lumene yhdeksäntenä.

Automerkit ovat top ten -listauksessa vahvasti edustettuina. Kakkosena on Toyota. 83 prosenttia Toyotalla ajavista suomalaista suosittelisi merkkiä ystävilleen. Toinen automerkki, Mercedes-Benz sijoittuu suosittelurankingissa kolmanneksi tuloksella 82 prosenttia. .

Autoteollisuus on aina ollut hyvä luomaan brändilähettiläitä ja useat muutkin automerkit pääsevät listalle. Kia on viides, Audi kuudes, Volvo sijoittuu kahdeksanneksi ja Skoda on kymmenes.

Myös eniten suosittelijoiden määrää kasvattaneet on listattu. Kärjessä o tällä listalla on VR, jonka pistemäärä nousi 8,1 prosenttiyksikköä. Sillä on kuitenkin vielä matkaa kärkeen, sillä suosittelijoiden osuus on vain 53,6 prosenttia. Toiseksi eniten nousi Panda ja kolmantena tällä listalla on Apetit.

Brandindex tekee kyselyjä kuluttajien asenteista eri brändejä kohtaan ympäri maailmaa. Suomessa BrandIndex vertailee yli 350 eri brändiä. YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.