Korona on nyt Pirkanmaalla nuorten aikuisten tauti – Tällainen tausta löytyi viime viikon lähes 100 tartunnalta

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 98 koronatartuntaa, kertoo Tays.

Tapauksista saatiin jäljitettyä 81:n tartunnan lähde eli 83 prosenttia.

Lähes joka viides tartunta oli ulkomailta, yhteensä 18. Ulkomaisten tartuntojen osuus on kuitenkin vähentynyt yli puoleen edellisviikosta, pääasiassa EM-jalkapalloturisteilla todettujen tartuntojen vähenemisen vuoksi. Tähän mennessä jalkapallon EM-matkailuun liitettyjä tartuntoja on todettu 42. Lisäksi on todettu 19 näihin liittyvää jatkotartuntaa.

Jäljitetyistä tartunnanlähteistä merkittävin oli yksityiset kokoontumiset ja yleisötapahtumat, joista tuli 23 tartuntaa. Oman perheen tai talouden sisällä saatuja tartuntoja kertyi 22. Liikennevälineisiin yhdistettiin seitsemän tartuntaa. Työpaikoilla ja harrastuksissa tuli vain yksittäisiä tartuntoja, päiväkodeissa ei yhtään.

Suurin osa viime viikon tartunnoista todettiin 20–39-vuotiailla. Yli puolet kaikista tartunnoista oli 20–29-vuotiailla.

Viime viikolla Pirkanmaalla asetettiin karanteeniin lähes 600 henkilöä. Luku on puolitoistakertainen edellisviikkoon verrattuna. Nousua selittää tartunnan saaneiden lukumäärän kasvun lisäksi erilaisten kokoontumisten lisääntyminen. Nykytilanteessa koronatartunnan saanut on usein tavannut aikaisempaa enemmän muita ihmisiä ennen kuin on tietoinen tartunnastaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut