Tays: Pirkanmaan koronatilanne mennyt huonompaa suuntaan – "On meidän jokaisen vastuulla, millaisissa oloissa kesänviettomme jatkuu"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Koronaepidemian tilanne on kehittynyt Pirkanmaalla huonompaan suuntaan mutta tartuntojen määrän kasvu on pysynyt silti maltillisena, tiedottaa Tays.

Koronan ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on noussut ja oli viime viikon päättyessä 32 tapausta 100 000 asukasta kohden. Viime viikon aikana positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 1,5 prosenttia.

Taysin mukaan huolimatta yhteiskunnan asteittaisesta avautumisesta maskit, turvavälit, käsi- ja yskimishygienia sekä testaus ovat erittäin tarpeellisia.

– Näiden merkitys kasvaa nyt, koska avautuva yhteiskunta antaa kansalaisille entistä suurempaa vastuuta. On meidän jokaisen vastuulla, millaisissa oloissa kesänviettomme jatkuu, toteaa apulaisylilääkäri Janne Laine Taysista tiedotteessa.

Laine muistuttaa, että koronatartunnan voi edelleen saada, vaikka olisi rokotettukin. Kaksi rokotetta suojaa parhaiten taudin vakavalta muodolta.

– On tärkeää, että kaikki joille rokotetta tarjotaan, ottavat molemmat annokset vuorollaan. Laajan rokotuskattavuuden avulla yhteiskunnan siirtymistä kohti normaalioloja voidaan turvallisesti jatkaa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 98 koronatartuntaa. Tapauksista saatiin jäljitettyä 81:n tartunnan lähde eli 83 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut