Kaksi jäi koalition ulkopuolelle – "Demokratian ja kansanvallan halventamista"

Pormestarikoalition ulkopuolelle jäävät perussuomalaiset ja vasemmistoliitto.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Lassi Kalevan mukaan ulkopuolelle jääminen koalition enemmistön tahdosta on ryhmälle syvä pettymys.

– Se on demokratian ja kansanvallan halventamista. Me olimme vaalien suurin voittaja. Muut poliittiset ryhmät pelasivat meidät ulos.

Nimet paperiin! – Viime hetken yritykset eivät tuottaneet tulosta: valtuuston kokoinen koalitio ei kelvannut enemmistölle

Kalevan mukaan perussuomalaiset olisivat sitoutuneet koalition pormestariohjelmaan.

– Saimme ohjelmaan paljon omia lisäyksiä ja sieltä myös poistettiin asioita meidän toiveestamme. Olisimme halunneet vaikuttaa asioihin koalitiosta käsin. Nyt valvomme niiden toteutumista oppositiosta.

Myös kansanedustaja ja toinen pormestariehdokas Veikko Vallin oli erittäin pettynyt.

– Vastuullisempaa taloudenpitoa ja turvallisempaa kaupunkia perään kuuluttava perussuomalaiset ei kelvannut mukaan. Tämä tarkoittanee sitä, että mikään ei tule muuttumaan Tampereella. Ylimitoitetut rakennushankkeet todennäköisesti jatkuvat. Ratikkaa, tekosaaria, parkkiluolia ja tunneleita tulee lisää ja velkamäärät kasvavat. Veronkorotuspaineetkin samalla kasvavat, tai sitten kaupungin omaisuutta realisoidaan, kommetoi Vallin Tamperelaiselle.

Myös koalition ulkopuolelle jäänyt Vasemmistoliitto olisi halunnut painavampia luottamustehtäviä, kuten apulaispormestarin paikan. Myös ohjelmasta löytyi ryhmän mukaan korjattavaa.

– Kokonaisuus jäi liian tulkinnanvaraiseksi ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin turvaamisen suhteen. Ohjelman tavoitteet ja tiukka talouskuri ovat myös ristiriidassa keskenään, todetaan valtuustoryhmän puheenjohtajan Milka Hanhelan ja varapuheenjohtajan Noora Tapion allekirjoittamassa tiedotteessa.

Koalitio: paikkajaosta sovittu, mutta nimiä kerrotaan myöhemmin – Poikkeuksena kokoomus, joka listasi nimiä jo nyt

Tällä porukalla mennään! – Koalitio kasassa: apulaispormestarien kausia puolitettiin, kokoomus kertoi jo omat nimensä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut