Tällä porukalla mennään! – Koalitio kasassa: apulaispormestarien kausia puolitettiin, kokoomus kertoi jo omat nimensä

Tampereen tulevan valtuustokauden pormestarikoalitioon osallistuva kokoomus, SDP. vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit.

Ulos jäävät vasemmistolliitto ja perussuomalaiset.

Asia varmistui tiistaiaamuna, kun koalition edustajat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen.

– Ohjelman päälinjat ovat kasassa. Myös keskeisistä paikoista on sovittu ja keskustelu paikoista jatkuu puolueiden sisällä, kertoo pormestarineuvittelija Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Apulaispormestarien paikoista kokoomus ja demarit jakavat kaupunkiympäristön ja elinvoiman apulaispormestarien paikat, niin että kumpikin hoitaa kumpaakin puoli kautta. Sivistyksen apulaispormestarius on vihreillä koko kauden. Väliaikainen sosiaali- ja terveysasioiden apulaispormestarius on demareilla, kunnes sote-uudistus siirtää palvelut hyvinvointialueille.

Kokoomuksessa kaupunkiympäristön kahden vuoden apulaispormestariuden hoitaa tehtävässä jo nyt oleva Aleksi Jäntti. Puolessavälissä kautta elinvoima-alueen apulaispormestariksi tulee Ilkka Sasi. Vihreillä ja demareilla valintaprosessi on kesken.

Lisää hetken kuluttua tamperelainen.fi :ssä ja keskiviikon Tamperelaisessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut