Koalition yhteistyösopimus allekirjoitetaan aamulla – Ainakin vasemmistoliitto ulkona

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen pomestarikoalition yhteistyösopimus allekirjoitetaan tiistaina kello 9.

Pormestarineuvottelija Anna-Kaisa Ikonen (kok.) vahvisti viime viikolla Tamperelaiselle, että koalitiossa ovat mukana todennäköisesti ainakin kokoomus, SDP, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit.

Maanantai-iltana vahvistui, että vasemmistoliitto ei lähde koalitioon.

– Vasemmistoliitto ei lähde mukaan Tampereen pormestarikoalitioon. Vaikka pormestariohjelmaan lisättiin neuvotteluissa paljon vasemmistoliitolle tärkeitä asioita, kokonaisuus jäi liian tulkinnanvaraiseksi ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin turvaamisen suhteen. Ohjelman tavoitteet ja tiukka talouskuri ovat myös ristiriidassa keskenään, todetaan valtuustoryhmän puheenjohtajan Milka Hanhelan ja varapuhenjohtajan Noora Tapion allekirjoittamassa tiedotteessa.

Tampereen vasemmistoliitto katsoo, että mahdollisuus vaikuttaa päätöksenteon valmisteluun olisi edellyttänyt merkittävää luottamustehtävää, kuten apulaispormestarin paikkaa. Tällaista paikkaa neuvotteluissa ei tarjottu vasemmistoliitolle.

Tiedotteen mukaan valtuustoryhmä on sitoutunut edistämään niitä tavoitteita, joita oli neuvottelemassa pormestariohjelmaan. Näitä ovat muun muassa ilmastotavoitteet ja lähiluonnon suojelu, hoito- ja hoivavelan purkaminen, koulutuksen laadun parantaminen sekä yhdenvertaisuuteen panostaminen.

Perussuomalaisten mukanaolo koalitiossa oli vielä ennen allekirjoitustilaisuutta epävarma.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut