Nokian rautatieaseman läheisyyteen nousee 10 Arktan kerrostaloa – asuntoja yhteensä 500

Rounionkadun, Tanhuankadun ja Laajanojankadun rajaamalle uudelle asuinalueelle on suunnitteilla noin 10 kerrostalon lisäksi omakoti-, rivi- ja luhtitaloja. Arkta
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Nokian rautatieaseman ja Nanson vanhan tehdasmiljöön läheisyyteen nousee lähivuosina uusia asuntoja 700–800 asukkaalle.

Rounionkadun, Tanhuankadun ja Laajanojankadun rajaamalle uudelle asuinalueelle on suunnitteilla noin 10 kerrostalon lisäksi omakoti-, rivi- ja luhtitaloja.

Arkta rakentaa alueelle 10 kerrostaloa, joista kaksi ensimmäistä taloa valmistuu syksyllä 2021 Rounionkadun varteen. Valtaosa taloista tulee olemaan 7-kerroksisia ja niihin tulee yhteensä noin 500 asuntoa.

Uusi asuinalue sijaitsee lähellä Nokian keskustaa ja uudistuvaa matkakeskusaluetta.

– Seuraavat kerrostalot ovat jo suunnitteilla ja omistusasuntojen ennakkomarkkinointi on alkamassa, joten rakentamisen aloittamiselle on valmius jo tämän vuoden puolella, kertoo toimitusjohtaja Hanna Marttila Arkta Rakennuksesta yhtiön tiedotteessa.

– Asunnot ovat hyvin varusteltuja yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Kodit suunnitellaan järkihintaisiksi ja erilaisiin elämäntilanteisiin, varttuneemmille, ensiasunnoksi, etätyöskentelyyn sopivaksi, perhe- tai sijoitusasunnoksi, kertoo myyntipäällikkö Harri Oikari tiedotteessa.

– Arktan suunnittelema asuinalue täydentää monipuolista asuntotarjontaa Nokian keskustan tuntumassa. Tulevat asukkaat lisäävät keskustan palveluiden kysyntää sekä ovat potentiaalisia joukkoliikenteen käyttäjiä, sillä uudet asuinkerrostalot sijaitsevat uudistuvan asemanseudun ja matkakeskuksen lähellä, sanoo Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut