Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Alkon kesäyllätys: erikoiset juomavinkit tamperelaisherkuille – Näkötornin munkkien kaveriksi löytyi olut, mutta mustan kanssa ei auta kikkailla...

Alko on kesälomien kunniaksi paljastanut juomavinkkejä hieman haastavammille tamperelaisille klassikkoruuille.

Juomaparin saavat mustamakkara, Pyynikin näkötornin munkit ja Ahlmannin tilameijerin juustot.

Vinkit on antanut valikoimamestari Johanna Kallioniemi Tampereelta.

Pyynikin näkötornin munkkien seuraksi useimmilla vakiintuneen kahvin korvaajaksi Kallioniemi löysi jopa oluen, mutta mustamakkaran kanssa hän ei alkanut kikkailemaan.

Pyynikin näkötornin munkit: "Lempeä ja makeahkon makutyypityksen kuohuviini on mainio valinta Pyynikin tornin kuuluisien munkkien pariksi! Maultaan nämä viinit ovat puolimakeita tai jopa makeita, mutta herkullisen hedelmäisiä. Viilennä kuohuviini hyvin, pakkaa kassit täyteen munkkeja ja suuntaa kesäiselle piknikille. Tähän reissuun voi yhdistää elokuussa myös ratikkamatkan.

Olutmaailma on makujen aarreaitta, josta löytyy sopiva kumppani kaikille kesän eväille, myös munkeille. Ennakkoluulottomampi yhdistääkin munkkien kanssa Mead-oluen, joka on hiivalla hunajasta ja vedestä valmistettu juoma. Maussa on hunajaisuutta, sitruksisuutta sekä kukkaisuutta."

Ahlmanin Tilameijerin juustot: "Ahlmanin Tilameijerillä asustaa nelisenkymmentä suomenkarjan geenipankkilehmää, joiden maidosta Tilameijeri jalostaa muun muassa huippulaatuisia juustoja. Näiden juustoherkkujen juoma valitaan kesän ykköstrendijuomasta roseesta, joko kuplilla tai ilman.

Roseeviini on nyt trendikäs valinta, joka sopii mainiosti kesäisen juustotarjottimen kylkeen! Rosee on valintana monipuolinen juustojen kumppani: raikas, mehukkaan hedelmäinen ja suussa sulavan marjainen. Nappaa mukaan kepeämpi roseeviini, kun nautit vaikkapa raikasta grillijuusto-mansikka-salaattia ja tuhdimpi ja mehevämpi viini silloin, kun tarjottimelta löytyy kypsiä ja kovia juustoja."

Mustamakkara: "Ei Tamperetta ilman mustaamakkaraa. Sen kylkeen sopii parhaiten lasi kylmää maitoa tai ilman hienosteluja hörppää suoraan litran tölkistä."