Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Rehellinen huijari” – Mentalisti lupaa kertoa loppukesän sään näillä reunaehdolilla

Mentalisti: Jose Ahonen käyttää monenlaisia psykologisia tekniikoita luodakseen vaikutelman kuudennesta aistista.

Mentalisti ja taikuri Jose Ahonen, millainen on keski- ja loppukesän sää Tampereella?

– Kesäsää on vaihteleva, välillä on lämmintä ja välillä kylmää. Jos haluat tarkan ennusteen, voin toimittaa sen kirjekuoressa kassakaappiin säilytettäväksi. Ennusteen saa kuitenkin lukea vasta syksyllä.

Näin sanailee Tampereen tunnetuin mentalisti ja taikuri. Hän on esiintyvä, suosittu taiteilija, joka ei yritäkään väittää, että kaiken takana olisi jotakin yliluonnollista.

– Olen rehellinen huijari! Minut tilataan keikoille huijaamaan, ja teen työtä käskettyä. Kaikki perustuu taitoihin, joita kuka tahansa voi kehittää ja opetella, Ahonen korostaa.

Josen uravalinta ei ole kuitenkaan helppo. Alan taitavaksi viihdyttäjäksi ei valmistuta sormia napsauttamalla, vaan osaamista edeltää innostus, harjoittelu ja paneutuminen ihmismielen kiemuroihin.

– Olen aina ollut kiinnostunut psykologiasta. Mentalismissa yhdistyy mielenkiintoisesti taikuus ja ihmismielen kummallisuudet. Kun taikuri esittää lähinnä illuusioita, jotka perustuvat visuaalisiin tekijöihin, mentalistin kenttä on ihmismielessä. Mentalisti luo illuusioita ajatusten lukemisesta, ihmiseen vaikuttamisesta, ennustamisesta ja jopa telekinesiasta.

Hienoja keikkoja on takana useita.

– Hyvällä mentalistilla on psykologista pelisilmää monelta alalta. Ihmistuntemus, kehonkielen tulkinta, hypnoosi, suggestiot, ankkurointi, vuorovaikutusohjelmien hakkerointi; mentalisti käyttää monenlaisia psykologisia tekniikoita luodakseen vaikutelman kuudennesta aistista, Ahonen paljastaa.

Jose iski kansainväliseen suosioon jo vuonna 2014, kun YouTuben Taikuutta koirille -videot saavuttivat miljoonia katsojia. Sen jälkeen hänen urapolkunsa on leventynyt esiintyvästä taiteilijasta kirjailijaan.

Jose Ahonen on suosittu esiintyjä muun muassa erilaisissa ”firman bileissä”.

– Mun duuni on saada sut unohtamaan sun duuni, Jose kiteyttää.

– Hienoja keikkoja on takana useita. Esimerkiksi vuonna 2019 esiinnyin New Orleansissa yleisölle, jonka seassa oli useita alamme legendoja. Yksi heistä sanoi esitykseni jälkeen: ”Tuo oli aidointa mentalismia, jota olen nähnyt aikoihin”. Sellaisen lauseen jälkeen on kiva palata Suomeen.

– Koronarokotteen otettuani tuli sivuvaikutuksena outo toivon tunne, ja keikkakalenterikin alkaa hiljalleen taas täyttyä. Etänä viihdyttäminen oli hauskaa, mutta mikään ei voita aitoa yleisökontaktia, Ahonen painottaa.