Tässäkö jo lähitulevaisuuden keskustakokeilu? Läpiajoliikenne vain Hämeenkadun länsilaitaan – "Mitään liikkumismuotoa ei olla häätämässä pois Hämeenpuistosta"

Hämeenpuisto puistoluonnetta halutaan korostaa. Riina Haapala/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Läpiajoliikenteen siirtäminen Hämeenpuiston länsilaitaan voisi olla eräs kokeiluhankkeista jo lähitulevaisuudessa.

Kaupunginhallitus hyväksyi viime viikolla läntisen keskustan lähivuosien toimenpideohjelman, jonka mukaan viime vuonna valmistuneen visiotyön ehdotukset tutkitaan osana käynnistyvää Hämeenpuiston kaavatyötä.

Viime vuonna päättyneessä visiotyössä nousi esille läpiajoliikenteen siirtäminen Satamakadusta pohjoiseen Hämeenpuiston länsireunaan. Itäreuna jatkaisi hidaskatuna, jossa nopeusrajoitus on 20 km/h.

Tavoitteena on Hämeenpuiston ”raikastaminen” korostamalla sen roolia järveltä järvelle kulkevana viherreittinä. Visiotyössä nousi esille, että Hämeenpuiston autojen hallitsevaa asemaa ja ajonopeuksia halutaan vähentää.

– Mitään liikkumismuotoa ei olla häätämässä pois Hämeenpuistosta, mutta painotukset niiden välillä voivat muuttua. Näin voidaan tarjota uusia mahdollisuuksia esimerkiksi liiketoiminnalle, sanoo hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Siitosen mukaan eteneminen kokeilun kautta ennen pysyviä katutilamuutoksia olisi luontevaa.

– Muutos olisi kuitenkin niin iso, että selvityksiä sen toiminnallisuudesta täytyy tehdä ennakkoon.

Hämeenpuiston asemakaavan tavoitteena on alueen osoittaminen koko pituudeltaan puistoalueeksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut