Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio | Hotelli Satuhahmo hurmaa kaiken ikäiset – "Tuukka Huttunen luo Röllin ehdottoman tarkasti ja vastustamattomasti"

Teatteriarvio: Panu Raipian kirjoittama ja Costello Hautamäen säveltämä musikaali sai innostuneen vastaanoton.

– Älä huolia, murheita kanna, tää on melkein paratiisi, lauletaan Hotelli Satuhahmo-musikaalissa.

Hotelli on paikka, jossa satuhahmot, kuten Prinsessa Ruusunen, Pinokkio, Rölli, Ransu ja mystinen Näkymätön mies voivat rauhassa viettää lomaa. Paikasta eivät tiedä muut ihmiset kuin hotellin johtaja ja Pikkolo. Nyt vieraiden tuloa on varjostettu ja uhkana on lomapaikan paljastuminen. Vaikka puhelimeen vastataan Suomen Pankki, epäilykset ovat heränneet ja itse talon omistajakin haluaa nähdä mitä talossa tapahtuu.

Neuvokkaiden asukkaiden, ja ennen muuta Ransun hyvien neuvojen ansiosta, kaikki kääntyy hyväksi.

Panu Raipia on kertonut halunneensa kirjoittaa näytelmän, jossa West Siden Storyn Maria ja Sound of Musicin Maria tapaisivat, mutta tekijänoikeudet hankaloittivat ideaa. Niinpä hän löysi aiheen lähempää – mukana on myös tuttuja kotimaisia hahmoja, kuten rakastettu Rölli.

Raipia on onnistunut ohjauksessaankin: esitys etenee sujuvasti ja yleisö palkitsee voimakkain väliaplodein. Varsinkin lapset tuntuvat olevan innoissaan, vaikka musikaali sopii toki kaiken ikäisille.

Costello Hautamäen musiikki on monipuolista: on räppiä, iskelmää ja niin edelleen. Tuntuu, että säveltäjä on todella innostunut tehtävästään.

Huttunen luo hahmon ehdottoman tarkasti ja vastustamattomasti.

Hotelli Satuhahmon ehdoton tähti on Tuukka Huttusen Rölli. Allu Tuppuraisen saappaat ovat isot, mutta Huttunen luo hahmon ehdottoman tarkasti ja vastustamattomasti.

Pekko Hirvonen tekee kaksoisroolit hotellin johtajana ja talonomistaja Waldemar Wauraana. Hän onnistuu saamaan kumpaankin rentoa vauhdikkuutta.

Pertti Nättilän TV 2:ssa suursuosion saanut Ransu-koira ei ehkä ole aivan pienimmille tuttu, mutta hurmaa nytkin viisaudellaan ja huumorillaan.

Saara Pohjoismäen Pikkolossa riittää virtaa ja tarmoa vieraita kestitessä. Iida Blomqvistin Prinsessa Ruusunen on suloinen ja kyselee heti patjan paksuutta herättyään satavuotisesta unesta.

Jännitystä esitykseen tuo Sanni Lehdon ylväs Näkymätön mies, josta Rölli sanoo ihmeissään ”ei päätä, ei häntää”. Lehto tekee myös reippaan Pinokkion ja Lempeän verokarhun.