Koalitiovääntö jatkuu alkuviikkoon, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kohtalo yhä auki

Tampereen pormestarineuvottelut venyvät viikonlopun yli ensi viikon alkuun.

Tällä hetkellä pormestarikoalitioon on tulossa mukaan ainakin kokoomus, SDP, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit.

– Koalitio näyttää muotoutuvan ja pormestariohjelmassakin on edessä lähinnä loppuviilauksia. Kun eri ryhmät ovat painottaneet eri asioita, on ohjelmasta tulossa hyvä ja kattava, kertoi pormestarineuvottelija Anna-Kaisa Ikonen (kok.) perjantaina iltapäivällä.

Ikosen mukaan keskustelut perussuomalaisten ja vasemmistoliiton lähdöstä mukaan koalitioon jatkuvat yhä. Vasemmistoliiton kohdalla kitkaa ovat aiheuttaneet sekä yksittäiset ohjelmakysymykset että paikkajako, perussuomalaisten kohdalla kyse on ennen kaikkea muiden ryhmien luottamuksesta.

Ikosen mukaan neljä apulaispormestarin paikkaa jaetaan kolmen suurimman ryhmän kokoomuksen, SDP:n ja vihreiden kesken. Hän ei ota kantaa siihen, mille ryhmälle menisi useampi kuin yksi eli myös käytännössä väliaikainen sote-asioista vastaavan apulaispormestarin paikka.

Koalitiosopimus on tarkoitus allekirjoittaa alkuviikolla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut