Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäkeitaaseen avannut Wegan houkuttelee lihansyöjiä kokeilemaan kasvisruokaa – ravintolaa operoiva yritys avaa Tampereelle myös pilvikeittiön

Keskustorin Kesäkeitaalle ensimmäisen ravintolansa avannut Wegan mainostaa olevansa uudenlainen ruokayhteisö, jonka tarkoituksena on syödä maailma ja ilmasto paremmiksi. Weganin on perustanut Ilkka Hynninen, joka tunnetaan myös Aito Median perustajana.

– Kun tein dokkareita ilmastonmuutoksesta, tuli sellainen olo, että vaikutus kestää viikonlopun yli ja maanantaina herätään ja palataan samoihin kulutustottumuksiin, mutta vähän ahdistuneempina, Hynninen kertoo.

– Oltiin vaimon kanssa reissussa ja etsimme jotain terveellistä ruokaa. Joka puolella oli vain KFC-tyylisiä ravintoloita. Puhuimme, että eiväthän niissä käyvät ole vain kanansyöjiä.

Syntyi ajatus vegaanisesta ravintolasta, jossa voisi käydä kuka tahansa. Korona kuitenkin lykkäsi ravintola-ajatusta. Sen sijaan Hynninen perusti yhteisön, johon hän pestasi ammattikokkeja kehittämään vegaanisia reseptejä, joita ihmiset voivat kokata kotona.

Ravintola-ajatus sai uutta pontta, kun kaupunki haki toimijoita Keskustorin Kesäkeitaalle. Wegania pyörittää Keskustorilla Restbar group, joka tunnetaan muun muassa Pepper-ravintoloistaan ja olutravintola Konttorista.

Restbar groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula kertoo, että yhtiö seuraa ja haluaa olla mukana uusissa trendeissä. Kasvisruoka on yksi niistä.

– Se, mikä minua puhuttelee, on että vegaanisuus ei ole tässä se juttu. Minunkin tyyppinen sekasyöjä voi vetää yhtenä päivänä siipiä ja kebabia ja seuraavana kasvisruokaa.

Hannula kertoo, että Restbar on myös avaamassa Tampereelle tiistaina Foodrouter-nimisen pilvikeittiön.

– Samasta ravintolasta nostetaan useiden keittiöiden ruokia. Sinne tulee kymmenkunta brändiä mukaan, Hannula kertoo.

Yksi näistä on Wegan. Muita ovat muun muassa Pepper ja Oliver’s, Siipiweikot ja Smashburger.

Weganin suunnitelmissa on yhä pysyvä ravintola. Tänä kesänä testataan konsepteja: Kesäkeitaan konttiravintolan lisäksi yrityksellä on ruokapyörä Porvoossa.

Tällä hetkellä Weganin ruokalista on ammattikokkien suunnittelema. Ajatuksena on kuitenkin myös ihmisten osallistaminen.

– Kehitämme kilpailuja esimerkiksi smoothieista, joissa voi saada reseptinsä listalle, Hynninen kertoo.