Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komediateatterin lavalle nouseva Janne Kataja hankki jo asunnonkin Tampereelta: "Tampere on kaupunkina minulle erittäin rakas"

Teatteri: Janne Kataja tamperelaistuu kovaa vauhtia.

Tampereen Komediateatterissa nähdään tänä kesänä tv-sarjastakin tuttu Korpelan kujanjuoksu. Esityksen oli tarkoitus saada ensi-iltansa jo viime kesänä, mutta kaikki näytökset peruttiin koronan takia. Tälläkin hetkellä myynnissä on vain puolet lipuista.

– Uskoisin, että sataa prosenttia ei tulla sisään ottamaan johtuen muun muassa suomalaisten jalkapalloinnostuksesta, sanoo teatterinjohtaja Panu Raipia.

Raipia kuvailee käsikirjoittaja Heikki Luoman ja ohjaaja Jukka Mäkisen näytelmää elämänmakuiseksi ”kaikkine elettyine rosoineen, uhkineen ja uhrauksineen”.

– Kieroilu, kiristäminen ja rakkaus kukoistavat, Raipia kuvailee.

Suurin osa Komediateatterin lavalla nähtävistä näyttelijöistä oli mukana myös tv-sarjassa. niin myös Jaska Alhon roolin tehnyt ja siihen nyt palaava Janne Kataja. Kataja kuvaa näytelmää paluuksi maalaiskomedioiden maisemaan.

– Täällä on luvassa kaikille tv-sarjan faneille ja ehkä myös sellaisille, jotka eivät ole tv-sarjaa nähneet, kurkistus Korpelan anssin korjaamolle, lähiseutujen maisemiin ja mahdollisten kaivoshankkeiden estopuuhiin, Kataja kuvailee.

Kieroilu, kiristäminen ja rakkaus kukoistavat.

– Henkilökohtaisesti tämä on mulle kovin tuttu rooli. Alhon Jaskan housuihin on aina kiva palata, tämä on sen verran kevytmielinen hahmo.

Katajan paluu Jaskan housuihin kestää kuitenkin vain kuukauden. Viime kesänä Kataja oli varannut Komediateatterille koko kauden, mutta tänä vuonna elokuussa puskevat päälle kahdet aiemmin sovitut tv-kuvaukset. Elokuussa Jaskan rooliin hyppää Aku Sajakorpi.

Kataja on kerran aiemminkin vieraillut Komediateatterin lavalla. Hän kehuu niin teatteria kuin Tamperetta.

– Tampere kaupunkina on minulle erittäin rakas. Sen lisäksi, että tämä on Suomen teatteripääkaupunki, koen, että tämä on kuin Riihimäen isosisko varustettuna vesistöllä. Koen sielunrakkautta. Tykkään tamperelaisista, Kataja sanoo.

Kataja oli aiemmin tänä vuonna Tampereella kuvaamassa Hymyä!-sarjaa ja avaa kaupunkiin elokuussa lelukaupan. Onko riihimäkeläisnäyttelijä jo vallan tamperelaistunut?

– Kovaa vauhtia tämä siltä näyttää. Minulla on juuri lelukaupan takia tälläkin hetkellä piilopirtti eli pieni asunto Tampereella. En ole siellä kyllä itse ehtinyt vielä käymään, meidän projektipäällikkö, joka vetää lelukaupan pystytysvaiheen, majoittuu siellä nyt, Kataja kertoo.