Kangasalalaisessa palvelutalossa puutteita – kaupunki ottaa lääkehoidon vastuulleen

Kangasalan kaupunki on tehnyt valvontakäynnin Kangasalla sijaitsevassa vammaispalvelulain mukaista tehostettua palveluasumista tuottavassa Vetrea Elo Einarissa. Vammautuneille ihmisille tarkoitetussa yksikössä asuu tällä hetkellä 26 asukasta. Valvontakäynnillä on ilmennyt puutteita lääketurvallisuudessa ja riittävässä henkilöstömitoituksessa.

Hoiva- ja hoitohenkilöstön määrä on ollut alle luvan. VetreaElo Einarin toimittamien työvuorolistojen perusteella laskettu mitoitus on ollut touko-kesäkuussa 2021 keskimäärin 0,59. Toimiluvassa edellytetään mitoitusta 0,83. Lisäksi yksikössä ei ole työskennellyt pätevää lääkehoidosta vastaavaa sairaanhoitajaa kesästä 2020 alkaen.

Valvontakäynnin havaintojen mukaan asiakasturvallisuuden voidaan katsoa VetreaElo Einarissa potentiaalisesti vaarantuneen, vaikka yksiköstä ei ole tullut Kangasalan kaupungin tietoon asukkaiden lääketurvallisuutta vaarantaneita tapahtumia. Niukalla henkilöstöresurssilla yksikössä on pystytty tarjoamaan perushoiva, mutta kuntouttavaa- ja viriketoimintaa ei ole toteutettu riittävästi.

Kangasalan kaupunki on ottanut toteutettavakseen yksikön lääketurvallisuuden, kunnes yksikköön on palkattu pätevä sairaanhoitaja.

Kangasalan kaupunki on edellyttänyt, että VetreaElo Einari korjaa havaitut puutteet viipymättä. Kangasala jatkaa yksikön valvontaa ja edellyttää VetreaElo Einarin raportoivan tilanteen korjaamiseksi tehdyistä toimista päivittäin.

Kangasalan kaupunki ostaa vammaispalvelulain mukaista tehostettua palveluasumista VetreaElo Einarista Tampereen kaupungin yhteistyössä Kangasalan kanssa toteuttaman kilpailutuksen perusteella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut