Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereelle tulee ensi viikolla taas uusi kiertoliittymä

Raitiotieallianssi jatkaa Sepänkadun raitiotie- ja katurakennustöitä. Työt etenevät heinäkuun alussa Satakunnankadun liittymäalueelle, ja töiden vuoksi risteys muutetaan kiertoliittymäksi. Myös jalankulkureitteihin tulee muutoksia.

Ensi viikolla maanantaina 5. heinäkuuta Satakunnankadun ja Sepänkadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä, kun risteykseen kaukolämpötöiden vuoksi asennetut ajosillat on poistettu.

Satakunnankadulla on kiertoliittymän rakentamisen jälkeen edelleen yksi kaista kumpaankin suuntaan. Sepänkadun yli on aina vähintään yksi suojatie Satakunnankadun liittymän molemmin puolin. Suojateiden paikka voi siirtyä töiden edetessä, ja ajoittain voidaan suojateitä joutua sulkemaan. Huoltoajo ja kiinteistöille kulku varmistetaan kaikissa vaiheissa. Kiertoliittymän itäpuolella on valo-ohjattu suojatie Satakunnankadun yli noin 40 metrin päässä liittymästä. Kiertoliittymään perustuvat liikennejärjestelyt kestävät Sepänkadulla enimmillään noin kuukauden.

Sepänkadun sillan rakentaminen etenee suunnitellusti, ja kesäkuussa tehtyjen purkutöiden jälkeen sillalla jatketaan heinäkuussa maanrakennustöitä, tehdään louhintoja sillan eteläpuolella sekä rakennetaan sillan pohjarakenteita. Louhintatöistä voi aiheutua melua ja tärinää lähiympäristöön. Heinä-elokuussa rakennetaan sillan pohja-anturoita, joita myös päästään valamaan loppukesällä.

Sepänkadun nykyinen silta korvataan uudella, entistä leveämmällä sillalla. Sillan alta kulkee rautatien päärata. Sepänkadun silta levenee enimmillään yli 40-metriseksi, kun sillan nykyinen leveys on reilut 15 metriä.

Siltatyöt ja Sepänkadun liikennekatko kestävät loppukesään 2022 asti.