Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Hurskeella on yksi toive ennen Tokion matkaa – "Suomessa saisi mielellään pysytellä lämpö 25 asteen paikkeilla..."

Onneksi Suomessa on helle ja taitaa olla vielä monta viikkoa eteenpäin. Näin varmaankin ajattelee Tampereen Pyrinnön pika-aituri Reetta Hurske, joka valmistautuu Tokion olympialaisiin.

– Suomessa saisi mielellään pysytellä lämpö 25 asteen paikkeilla niin lämpöero Tokioon ei olisi hirvittävän iso, Hurske sanoo.

Hän lähtee matkaan 18. heinäkuuta. Naisten 100 metrin aitojen alkuerät juostaan 31. heinäkuuta, joten Hurske ehtii totutella aikaeroon hyvän tovin.

Olympialaiset on Reetta Hurskeen uran merkittävin kilpailu, mutta paineita hän ei siitä ota.

– Haen henkistä kovuutta kilpailla maailman parhaiden seurassa kaikista Suomen kisoista. Samanlaiset aidat sielläkin on ylitettävänä.

Hurske uskoo, että Tokion olympialaisissa on juostava 13 sekunnin pintaan mikäli mielii välieriin.

Pyrinnön nainen juoksi juhannuksena Kuortaneen GP-kisassa ajan 12,88, joka toi hänelle muutaman astetta heikomman kilvan jälkeen rutkasti lisää itseluottamusta.

– Kauden avaus Jyväskylässä oli sen verran hyvä, että tiesin olevani kunnossa. Välillä vaan tulee heikompia tuloksia, ei sille mitään voi, Hurske toteaa.

Reetta Hurskeen kauden toinen selkeä päätavoite on Kalevan kisoissa, jotka järjestetään 26.-29. elokuuta Ratinan stadionilla.

– Se on minulle ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus kotistadionilla, Hurske sanoo ja toivoo, että koronatilanne suo silloin mahdollisuuden ottaa Ratina täyteen yleisöä.

Kolmantena tavoitteena muiden rinnalla kulkee Hurskeen mielessä ajatus siitä, että sesongin aikana olisi kiva alittaa ensi vuoden Yhdysvaltain Eugenessä pidettävien MM-kisojen tulosraja 12,84.

– Sen tekeminen helpottaisi taas valmistautumista seuraavaan vuoteen. Jos olympialaisissa ja Kalevan kisoissa haluaa menestyä niin sellainen suurin piirtein vaaditaan niissä kilpailuissa.