Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Legendaarinen tanssipaikka, kaupunkiluostari, kirpputori, Postin lajittelukeskus... Nyt Hepokattiin tulee kodittomaksi jäävä Artteli

Kumppanuustalo Artteli muuttuu lokakuun alusta alkaen amurilaiseksi, kun toiminta siirtyy nykyisistä tiloista Tammelan Salhojankadulta Amurin Mustanlahdenkadulle muun muassa takavuosikymmenten tansseistaan muistettavan raittiustalo Hepokatin tiloihin.

Arttelin toiminta alkoi Salhojankadulla vuonna 2014. Tilat ovat toimineet kotipaikkana usealle yleishyödylliselle yhteisölle ja kohtaamispaikkana ihmisille, jotka ovat kaivanneet tekemistä tai tukea elämäänsä. Yhteisöt ja vapaaehtoiset ovat järjestäneet talossa vuosittain useita tapahtumia, kuten Asunnottomien yötä ja Voi hyvin! -tapahtumaa.

Nämä tapahtumat ja muu Arttelin toiminta tulee jatkumaan myös uusissa tiloissa.

– On tärkeää, että kaupungin keskusta-alueella on avoin ja epäkaupallinen tila, jossa kuka tahansa voi viettää aikaa ja löytää mielekästä tekemistä ja toimintaa. Hepokatin tilat ovat historiansa aikana tuoneet ihmisiä yhteen ja me haluamme jatkaa tätä perinnettä. Toivomme, että uusissakin tiloissa yhteisöt ja ihmiset kohtaavat monipuolisen vertaistuen, kansalaistoiminnan ja tapahtumien äärellä Tampereen ytimessä”, kertoo Artteli-kumppanuusyhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lindberg tiedotteessa.

Toiminta päättyy nykyisessä osoitteessa kaavamuutoksen takia syyskuussa. Kaavamuutoksen myötä Salhojankadun tilat muutetaan asunnoiksi.

Artteli etsii kahvilanpitäjäksi yleishyödyllistä yhteisöä, joka haluaa yhdessä Arttelin ja muiden järjestöjen kanssa kehittää talon toimintaa ja tapahtumia. Kahvilatila sijaitsee katutasossa näkyvällä paikalla.

– Otamme kiitollisena kaiken avun vastaan. Me haluamme, että Artteli on jatkossakin kaikkien yhteinen talo ja yhdistys, jonka puitteissa kuka tahansa voi löytää mielekkään tavan osallistua tai auttaa, toteaa Lindberg.

Tanssipaikan jälkeen Hepokatin tiloissa on toiminut muun muassa Nokia Mission kaupunkiluostari, kirpputori ja Postin jakelutoimipiste.