Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös tehty: kolmenkympin alue levittäytyy muun muassa Amuriin, Pyynikille ja Kyttälään – Tässä neljänkympin poikkeukset

Amurin, Hyhkyn, Jussinkylän, Kaakinmaan, Kyttälän, Pyynikinrinteen, Pyynikin, Ratinan, Santalahden ja Tampellan alueille hyväksyttiin tiistaina yhdyskuntalautakunnassa pääosin 30 kilometriä tunnissa olevat aluenopeusrajoitukset.

Suunnittelussa on käytetty onnettomuustilastoja, nopeustasomittauksista ja asukaskyselyn tuloksia. Turvallisuutta parantavaan muutokseen liittyy liikenteen rauhoittamiskohteiden suunnittelu.

Mariankadulla säilyy 40 km/h nykyisellään välillä Pirkankatu–Satamakatu, ja Satamakadulla 40 km/h säilyy nykyisellään välillä Mariankatu–Hämeenpuisto toistaiseksi. Katujaksoista tehdään erillinen tarkastelu, jossa arvioidaan suojatieturvallisuutta parantavat toimenpiteet.

Pyynikintiellä 40 km/h säilyy nykyisellään puistoon sijoittuvalla jaksolla, jolla ei ole maankäyttöä kummallakaan puolella. Jaksolla olevien suojatieylitysten havaittavuutta parannetaan.

Rautatienkadun nopeusrjaoitus on jatkossa 30 km/h välillä Satakunnankatu–Erkkilänkatu, sekä Erkkilänkatu, Postikatu ja Rongankatu Rautatienkadusta itään, sillä katujaksot ovat koulun välittömässä läheisyydessä.

Pispalan valtatiellä välillä Porintie–kirkko on jatkossa 40 km/h turvallisuustarkastelun perusteella. Jaksolla sijaitsevat vilkkaasti käytetyt linja-autopysäkit ja suojatiet, joiden kautta kuljetaan mm Hyhkyn ja Pispan koulutaloille.

Pyöräilyn siirtämistä ajoradalle arvioidaan jatkosuunnittelussa tarkemmin. Vuonna 2021 toteutetaan kevyemmät rauhoittamistoimenpiteet ja seurataan nopeusrajoitusmuutoksen vaikutuksia. Seurantojen perusteella toteutetaan vuonna 2022 - 2023 tarpeelliset lisärauhoittamistoimenpiteet.

Uusi aluenopeusrajoitus on tullut jo voimaan suurimmassa osassa Tamperetta. Muutoksen myötä asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan pääosin nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.