Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasalalla kesäkuussa useita maasto- ja rakennuspaloja – sytyttäjä alaikäinen poika

Kangasalla kesäkuussa syttyneiden tulipalojen syy on selvinnyt.

Maanantaina ja tiistaina 21. ja 22. kesäkuuta sytytettiin yhteensä neljä tulipaloa maastossa Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla. Tulipalot vaurioittivat maapohjaa ja puustoa, kahdessa tapauksessa melko laajalta alueelta. Paloissa oli myös potentiaalista vaaraa siitä, että ne olisivat päässeet leviämään.

Perjantaina 25. kesäkuuta sytytettiin aamuyöllä tuleen Suoraman urheilukentän pukutila- ja varastorakennus. Rakennukselle aiheutui tuntuvia vahinkoja.

Maanantaina 28. kesäkuuta sytytettiin aamuyöllä tuleen Riihikujalla oleva entinen Pikkolan päiväkotirakennus. Tyhjillään olleelle rakennukselle aiheutui isot vahingot.

Poliisin saamien vihjetietojen ja valvontakameroiden tallenteiden avulla asia alkoi selvitä. Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka myönsi olleensa näiden kaikkien palojen sytyttäjä. Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin. Mitään varsinaista motiivia näille teoille hän ei osannut kertoa.

Alle 15-vuotiaana hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn. Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan. Kaikissa näissä tulipaloissa on asianomistajana Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille.

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina.