Sähköpotkulautayhtiö Voi toivoo promillerajaa lautailuun ja on valmis nopeusrajoituksiin – yöajokieltoa yhtiö ei halua: "Skuutteja käyttää öiseen aikaan myös moni työmatkalainen"

Sähköpotkulautayhtiö Voi Technologyn operatiivisesta toiminnasta vastaava Reetta Alastalo toivoo, että Suomessa otettaisiin promilleraja sähköpotkulaudoilla ajettaessa.

– Esimerkiksi Saksassa sähköpotkulaudat luokitellaan moottorikäyttöisiksi ajoneuvoiksi, jolloin niiden promilleraja on 0,8. Me Voilla olemme avoimia säätelylle, jos toimenpiteillä voidaan lisätä ihmisten turvallisuutta, Alastalo sanoo tiedotteessa.

Julkisuudessa on ollut viime aikoina paljon esillä suomalaisille sähköpotkulaudoilla sattuneet onnettomuudet.

– Kansallisia tilastoja ei ole saatavilla, joten olemme joidenkin sairaaloiden omien laskelmien varassa. Saamiemme tietojen ja tutkimustenkin mukaan suureen osaan eli noin 90 prosenttiin onnettomuuksista liittyy kuitenkin alkoholi, Alastalo toteaa.

– Suosittelemme jättämään aina skuutin parkkiin jo yhdenkin alkoholijuoman jälkeen.

Skuuttien yöllistä kieltoa Alastalo ei kannata.

– Keskustelussa kannattaa muistaa, että monilla on myös omia sähköpotkulautoja, joita ei ole mahdollista sulkea yöksi. Skuutteja käyttää öiseen aikaan ja aamuisin myös moni työmatkalainen. Pyöriä tai autojakaan ei suljeta yöksi. Humalassa ajoon pystyttäisiin tehokkaimmin vaikuttamaan lainsäädännön ja viranomaisvalvonnan kautta.

– Meillä on myös paljon asiakkaina henkilöitä, jotka käyttävät skuutteja työmatkoihin öiseen aikaan. Lisäksi olemme saaneet käyttäjiltä paljon palautetta, että he kokevat skuutit turvalliseksi tavaksi liikkua öiseen aikaan muun muassa kaupungeissa esiintyvän seksuaalisen ahdistelun vuoksi.

Sen sijaan Voi on avoinna sähköpotkulautojen nopeuden rajoittamiselle.

– Olemme avoimia keskustelulle myös nopeusrajoitusten suhteen. Esimerkiksi nopeuden laskeminen nykyisestä 25 kilometristä tunnissa 20 kilometriin voisi olla yksi vaihtoehto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut