Pirkanmaan yritysten koronatuet laskettu: maakuntaan jaettiin yli 204 000 000 euroa – liki puolet Business Finlandilta

Business Tampere ja Pirkanmaan liitto ovat selvittäneet Pirkanmaalla ja Tampereen kaupunkiseudulla toimivien yritysten koronatukien määrää.

Pirkanmaalla toimiville yrityksille tukea on maksettu yhteensä yli 204 miljoonaa euroa. Tästä Tampereen kaupunkiseudulla toimivien yritysten osuus on yli 164 miljoonaa euroa. Laskennassa olivat mukana 8. kesäkuuta mennessä maksetut koronatuet ja korvaukset.

Kokonaissumma muodostuu useista eri tuista. Pirkanmaalle jaettuja koronatukimuotoja ovat sulkemiskorvaus, ravitsemisyritysten hyvitykset ja tuet, ELY:n kehittämisavustus, kustannustukikierrokset 1 ja 2, yksinyrittäjän tuet, Business Finlandin koronatuet, yrittäjien työttömyystuet 4/2020 – 4/2021 sekä maaseudun yritysten tuet, mukaan lukien alkutuotannon ja kalatalouden väliaikaistuet.

Noin puolet Pirkanmaalle kohdistuneista tuista, noin 101 miljoonaa euroa, on tullut Business Finlandin yrityksille myöntämistä korona-avustuksista. Kaupunkiseudun kunnissa toimivien yritysten osuus Business Finlandin avustuksista on 85 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut