Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuritalo Laikussa aukeaa valokuvanäyttely On Disappearance – näyttelyssä esillä kolmen taiteilijan töitä

Kulttuuritalo Laikun Galleriassa avautuu heinäkuussa valokuvanäyttely On Disappearance

Essi Maaria Orpanan, Tiina Palolan ja Patricia Rodaksen näyttely rakentuu kuvauksen mukaan hetkittäisistä katoamisista, jälleennäyistä, läsnä - ja poissaolon aavistuksista, kohtaamisista – hiljaisuuden herättämistä ajoista ja tiloista, joiden rajoja emme aina pysty aistiemme puitteissa tavoittamaan.

Essi Maaria Orpanan Such is the Silence pohtii olemassaoloa ja identiteettiä, sekä sitä miten kehollisuus on yhteydessä aikaan ja paikkaan.

– Kenen menneisyys on läsnä kun vietän aikaa taloissa, mitä huoneissa tapahtui sata vuotta sitten? Ajan kerroksellisuus vaanii huoneiden nurkissa ja saa mieleni levottomaksi. Pyrin saavuttamaan ajan ja tilan ristiriitaisen symbioosin tiloista teoksiini ja pohdin, miten koen paikkojen historian suhteessa omaan läsnäolooni, Orpana kertoo tiedotteessa

Tyyni kuvaa Tiina Palolan henkilökohtaista suhdetta metsään.

– Metsä on aina ollut minulle turvallinen paikka. Puissa on hiljaista voimaa, jolla on minuun suuri vaikutus. Metsä vetää puoleensa, rauhoittaa mieleni ja antaa ajatuksilleni suuntaa. Teokset kuvaavat ajatusten ja tunteiden tiukkaa punosta, joka auetessaan vapauttaa. Tavoittelen teoksissani tilaa, jossa tunteissa voi viipyä, mutta on myös mahdollista astua pois ja jatkaa matkaa, Palola sanoo tiedotteessa.

Patricia Rodasin Unseen Circumstances koostuu kuudesta pitkällä aikavälillä syntyneestä sarjasta, jotka kaikki käsittelevät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Palatakseen välivaltaisen suhteen aikaiseen mielentilaan Rodas on ravistellut kameraa tai potkaissut jalustaa vaikuttaen näin kuvan valotukseen. Hän on tuonut väkivallan yksityiset kodin näyttämöt avoimeen luonnon maisemaan sekä manifestoinut palamaan sytytettyjen mekkojen myötä tilastoilta piiloon jäävää parisuhdeväkivaltaa. Uusimmissa sarjoissaan hän käsittelee omalakista toipumisprosessia väkivallasta.