Sinilevää havaittu kuudella järvellä Pirkanmaalla – ely-keskus: "Muista tarkistaa levätilanne ennen uimista!"

Pirkanmaan ely-keskus muistuttaa tarkistamaan levätilanteen ennen uimista. Arkisto / Anu Kiljunen

Riina Haapala

Tällä viikolla Pirkanmaalla on havaittu sinilevää kahdeksalla havaintopaikalla.

Pyhäjärvellä havaittiin hieman sinilevää kolmessa paikassa: Pyynikin uimarannalla Tampereella, sekä Nokian Maatialanlahdessa ja Lehtiniemessä. Hieman sinilevää havaittiin myös Kangasalan Kirkkojärvessä, Nokian Tottijärvessä, Pälkäneellä Pälkänevedessä ja Valkeakoskella Mallasvedessä ja Vanajavedessä.

Sinilevää on Järviwikin leväbarometrin mukaan edelleen ajankohdan keskiarvoon nähden hieman enemmän.

Asiantuntijahavaintojen lisäksi Järviwikiin kirjattiin viikon aikana kansalaishavaintoja Hämeenkyrön Järvenkylänjärvestä ja Lempäälän Höytämönjärvestä.

Juhannukseen kuuluu perinteisesti saunominen ja uiminen.

– Muista kuitenkin tarkistaa levätilanne ennen uimista! Levän määrä voi vaihdella nopeastikin, kun levälautat kasaantuvat ja hajoavat jälleen tuulen vaikutuksesta, Pirkanmaan ely-keskus muistuttaa tiedotteessa.

Jos levää näkyy vain vähän, on uiminen vielä turvallista, kunhan vettä ei niellä. Lapsia ja lemmikkieläimiä ei tulisi päästää lainkaan uimaan, jos vedessä on näkyvästi sinilevää. Sinileväistä vettä ei tulisi käyttää löylyvetenä, sillä kiukaalla höyrystyvät levämyrkyt ovat erittäin haitallisia hengitettyinä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut