Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanni Sepän näyttely aukeaa Laikun studiossa – Kuvat eivät kerro piirtää uudelleen lapsuutta ja käy läpi eheytymisprosessia

Kulttuuritalo Laikun Studiossa nähdään heinäkuussa Sanni Sepän näyttely Kuvat eivät kerro. Näyttely avautuu 3. heinäkuuta ja on avoinna 25. heinäkuuta asti.

Näyttely jakautuu kahteen teoskokonaisuuteen. Ensimmäisessä osuudessa Sanni ja Maija taiteilija piirtää uudelleen lapuutensa diakuvia ja miettii välittävätkö kuvat koskaan totuutta?

– Jouluna 2018 katselimme perheeni kanssa lapsuusajan dioja. Kaikissa kuvissa, joissa olen minä, on vierelläni isosiskoni Maija. Tuntuu ihmeelliseltä kuinka läheisessä suhteessa olimme lapsuusvuosiemme ajan, verrattuna siihen, kuinka erillisiä elämiä nyt elämme, taiteilija kertoo tiedotteessa.

– Olemme molemmat eläneet samankaltaisen lapsuuden onnellisessa, mutta myös henkisen ja fyysisen väkivallan värittämässä todellisuudessa. Kuitenkin kuvissa on kaksi suloista lasta poimimassa marjoja, leikkimässä muovieläimillä, hymyilemässä ruusupensaiden loisteessa tai hellimässä kissaa.

Näyttelyn toisen osan, Onnellisten omakuvien, kautta taiteilija käy läpi omaa parantumis- ja eheytymisprosessiaan.

– Kuluneen syksyn ja talven aikana olen maalannut yli 50 omakuvaa ja tehnyt yhden rintakuvaveistoksen. Omakuvat ovat olleet kautta aikojen taiteessa yleinen aihe, eikä ideassani sinänsä ole mitään uutta. Teoksia työstäessä olen elänyt itselleni uudenlaista aikaa. Päältäni on ikäänkuin poistunut ahdistuksen verho, enkä enää näe itseäni virheellisenä, huonona ja pahana, Seppä kertoo tiedotteessa.

– Olen oppinut luottamaan itseeni ja mikä tärkeintä, suhtautumaan itseeni uudenlaisella lempeydellä. On mielenkiintoista kuinka kuvassa on aina sama ihminen, silti erilaisena ja uutta ilmentävänä. Kuvaan teoksellani parantumis- ja eheytymisprosessiani. Teoksessani vuosikymmeniä jatkunut pahoinvointi vihdoinkin loppuu.