Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurin osa Tampereen terveysasemista on auki koko kesän – vain kolme suljetaan heinäkuuksi

Suurin osa Tampereen kaupungin terveysasemista on auki normaalisti myös kesällä. Ainoastaan Kaukajärven, Kämmenniemen ja Lielahden terveysasemat ovat kiinni 5.7.−1.8. Sulkuaikana Kaukajärven terveysaseman asiakkaiden yhteydenotot ohjataan Hervannan terveysasemalle ja Lielahden Tipotielle. Kämmenniemen terveysaseman asiakkaat voivat soittaa terveyspalvelujen neuvontaan samalla tavoin muulloinkin.

Hatanpään, Hervannan, Oriveden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemat sekä ostopalveluasemat Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Keskusta ja Hervanta palvelevat maanantaista torstaihin kello 8–16 sekä perjantaisin ja aattopäivinä kello 8–16. Terveyskeskus Mehiläinen Tampere on auki arkisin kello 8–16.

Terveysasemilla on käytössä Omaolo -verkkopalvelu, joka auttaa arvioimaan mihin vuorokauden aikaan tahansa, hoituuko vaiva itsehoito-ohjeilla vai vaatiiko se ammattilaisen apua. Omaolon kautta pääsee myös koronatestiin, jos epäilee koronavirustartuntaa.

Iltaisin, viikonloppuisin ja yöaikaan oman terveysasemasi ollessa kiinni apua äkillisiin terveysongelmiin saa Pirkanmaan päivystysavusta numerosta 116117. Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä. Sieltä annetaan hoito-ohjeita ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numero on auki ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Vuodenvaihteessa aloittanut päivystysapu auttaa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä mutta eivät varsinaisia hätätilanteita. Hätätilanteessa soitetaan hätänumeroon 112.