Yrittäjä, onko mainostelineesi oikeanlainen? – Tampere päivitti ohjeistuksen mainoksista, Hämeenkadulla kielto tiukkeni entisestään

Tampereen kaupunki on päivittänyt rakennusten julkisivujen ja katutilan mainoksia koskevat ohjeet. Ohjeiden mukaan mainosten on oltava rakennukseen ja ympäristöön sopivia. Ohjeen tavoitteena on parantaa rakennetun ympäristön laatua keskustassa ja aluekeskuksissa ja turvata kaikille esteetön liikkuminen kaduilla.

Pienempiin mainoslaitteisiin ei lupaa edelleenkään rakennusvalvonnalta tarvita, kunhan noudattaa ohjetta. Esimerkiksi mainostelineille eli A-pukeille ei tarvita lupaa. Liiketilan kohdalle jalkakäytävälle saa sijoittaa yhden mainostelineen, paitsi Hämeenkadulla. Ajoradalle sitä ei saa sijoittaa. Telineen mainosalueen koko saa olla enintään puoli neliömetriä ja korkeus 1,2 metriä. Telineen on oltava tukeva ja pysyttävä paikoillaan kovalla tuulellakin. Telineestä ei saa aiheutua haittaa kadun käyttäjille.

Hämeenkatu on ollut mainostelineiden käyttämisessä poikkeus jo vuodesta 2013 lähtien, sillä mainostelineet eivät ole Tampereen pääkadulla sallittuja. Uudessa ohjeessa mainostelineet ovat kiellettyjä myös Hämeenkadun liikkeiden sisäänkäyntisyvennyksissä. Mainostelineiden käyttö on myös kielletty 10 metrin etäisyydellä Hämeenkadusta. Tuomiokirkonkadun kävelykadulla mainostelineet on taas sijoitettava lähelle rakennuksen julkisivua.

Tietyin ehdoin suunnitellut ja toteutetut ikkunateippaukset, kyltit ym. eivät lupaa tarvitse. Myös yrityksen sijainti määrittelee sen, millaiset mainoslaitteet ovat sallittuja. Valomainoslaatikot ovat sallittuja vain teollisuusalueella.

Rakennuksille, joissa on useita liiketiloja, tulisi laatia mainonnan yleissuunnitelma. Siinä määritellään mainosten paikat, koko, värit ja tyyli. Mainoslaitteet voidaan tällöin sijoittaa kiinteistön omistajan luvalla eikä toimenpidelupaa rakennusvalvonnasta tarvita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut