Väärin pysäköidyt autot haitanneet pelastuslaitoksen pääsyä uimarannalle Tampereella: "On hyvä muistaa, että joku voi tarvita pikaista apua"

Tampereen pysäköinninvalvonta muistuttaa Facebookissa oikeanlaisesta pysäköinnistä uimarannalla. Pysäköinninvalvonnan päivityksessä kerrotaan, että Tampereella uimarannalle suuntautunutta pelastustehtävää ovat haitanneet ajoväylälle väärin pysäköidyt ajoneuvot.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan ongelmaa on ollut Alasjärven uimarannalla. Rannalla oli tiistaina kadotettu näköyhteys uimariin. Hänet löydettiin rannalta ennen kuin pelastuslaitos pääsi paikalle. Pelastustoimia kuitenkin hankaloitti Alasjärven uimarannan suosio, koska ihmiset olivat tukkineet ajoväylän pysäköimällä ajoneuvot parkkialueelle johtavan tien laitaan, pelastuslaitos kertoo.

– On hyvä muistaa, että toisinaan joku voi tarvita pikaista apua uimarannalla. Muista pysäköidä ajoneuvosi siten, että se ei haittaa tai estä liikennettä, Tampereen pysäköinninvalvonnasta muistutetaan.

– Lyhyt kierros viikonloppuna osoitti, että autoja on pysäköity merkittyjen paikkojen ulkopuolelle, puistoihin ja parkkialueiden sisäänajoreiteille, pysäköinninvalvonnasta kerrotaan toisessa päivityksessä.

Kaikilla Tampereen uimapaikoilla ei ole liikennemerkkejä ohjaamassa pysäköintiä.

Tieliikennelaki kuitenkin kieltää pysäköinnin, joka vaarantaa turvallisuutta tai haittaa muuta liikennettä.

– Kannattaa siis varata aikaa kauniista säästä nauttimiseen ja valmistautua kävelemään käyntikohteeseen hieman kauempaakin, pysäköinninvalvonta muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut